Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 10

Van 17 graden en volop zon naar een regenachtige en grijze zondag. Hebben jullie er veel last van? Ik vind het ergens ook wel weer even lekker. Op zo’n druiligere dag als vandaag kan ik sneller de keuze maken om het iets rustiger aan te doen en even lekker op de bank naar een serie te kijken. Hallo nieuw seizoen Chef’s Table 🙂 🙂 Wanneer de zon schijnt wil ik het maximale uit de dag halen en zoveel mogelijk buiten zijn.

Dus vandaag heb ik een beetje in huis gerommeld. Ook wel lekker, want het afgelopen weekend ben ik verder amper thuis geweest en ik was er wel even aan toe. De was is weer lekker weggewerkt, ik heb boodschapjes gedaan en lekker in de keuken gestaan. Ik maakte onder andere heerlijke bananen muffins en nu staat het deeg voor het brood dat ik zo direct ga bakken te rijzen.

Morgen is het een nieuwe week, dus tijd voor een nieuw weekmenu met nieuwe recepten. Kook je lekker met mij mee?

Maandag – Pittige pastasaus met tonijn

Ik ben zelf niet een mega fan van pasta, maar deze pasta met tonijn is lekker pittig en heeft veel smaak. Waarom ik niet een al te grote fan ben is omdat ik pasta altijd zo voedzaam vind. Ik eet daarom graag iets minder pasta en combineer het met een frisse salade.

Dinsdag – Kruidige kip met muntdressing

kruidige kip
Ja, lekker! Dit gerecht is super op smaak en bevat dus geen koolhydraten. De kip is kruidig en samen met de geroosterde bloemkool, spinazie en bosui een mooie combinatie.

Woensdag – Franse uiensoep

Als het dan toch de hele week gaat regenen dan troost ik mezelf wel met een kop dampende Franse uiensoep. Het geheim is om de uien zo lang mogelijk op laag vuur op te zetten zodat ze zacht worden en gaan karameliseren. Je krijgt dan een intens zoete uiensmaak.

Donderdag –Couscous met geroosterde groentjes en een killersaus

Vandaag lekker een dagje zonder vlees. En met deze geroosterde groenten met couscous mis ik het vlees ook geen seconde. De killersaus maakt het gerecht helemaal af.

Vrijdag – Spitskool stamppot met een Indonesische twist

spitskool stamppot
Spitskool is hartstikke veelzijdig en laat zich goed combineren met deze Indonesische smaken. Lekker met gebakken uitjes en spekjes 🙂

Zaterdag – Kokos kip curry

curry
De werkweek is weer voorbij en we hebben weer tijd om wat langer in de keuken te staan. Fijn! Ik ga vandaag met mijn eigen currypasta aan de slag om deze heerlijke kokos kip curry te bereiden. Lekker met naanbrood en kikkererwten in Griekse yoghurt met koriander en munt.

Zondag – Gerookte kipsalade in 15 minuten

kipsalade
Op zondag maak ik deze heerlijke gerookte kipsalade die binnen een mum van tijd klaar is. Maak lekker veel zodat je het de volgende dag ook mee kunt nemen naar werk. Ik beloof je dat deze veel lekkerder is dan de voorverpakte salades in de supermarkt.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.