Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Compote van rabarber en aardbei

Denk ik aan de zomer dan denk ik meteen aan verse aardbeien en rabarber. De combinatie van de zoete aardbeien in combinatie met het iets zure van de rabarber is hier favoriet. Ik maak hier graag compote van wat ik ‘s ochtends graag combineer met een schaaltje kwark en mijn zelfgemaakte granola. Een goed en smaakvol begin van mijn dag.

Ik bestelde onlangs het inspiratiepakket van Rechtstreex. Hier zaten 2 enorme stengels rabarber in. En als ik rabarber in huis heb dan maak ik steevast compote. Deze keer zonder suiker, maar wel met sinaasappelsap en een kaneelstokje. En dat bleek een heerlijke combinatie te zijn. De weckpot was dan ook binnen no time op.

De compote heb ik na het koken uit laten lekken in een vergiet. Ik hield best veel sap over en vond het erg zonde om dit weg te gooien en maakte hier mijn eigen siroop van. Heerlijk verfrissend!


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Rabarber aardbei compote

Print recept
Aantal personen: 1 pot Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 500 gram rabarber
  • 250 gram aardbeien
  • sap en rasp van 2 sinaasappels
  • kaneelstokje

Zo maak je het

1

Was de rabarber en snijd 2cm van het onderste gedeelte af. Snijd de rabarber in stukjes van ongeveer 2 cm.

2

Verwijder de kroontjes van de aardbeien en snijd de aardbeien in kwarten.

3

Doe de rabarber samen met de aardbeien in een pan. Voeg hier de rasp van 1 sinaasappel en het sap van 2 sinaasappels aan toe samen met een kaneelstokje.

4

Breng langzaam aan de kook en laat zeker 15 tot 20 minuten pruttelen tot de rabarber uit elkaar valt.

5

Giet nu de rabarber en aardbeien af in een vergiet en vang het vocht op. Verwijder het kaneelstokje.

6

De compote van rabarber en aardbeien kun je in een glazen kom in de koelkast bewaren. Lekker voor bij de yoghurt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.