Ontbijt/ Vegan

Zelfgemaakte granola in een handomdraai

zelfgemaakte granola

Houd jij ook zo van granola en koop jij dit nog steeds in de supermarkt? Dan adviseer ik je om het recept van deze zelfgemaakte granola te bekijken. Het is namelijk super easy en goedkoop om het zelf in de oven klaar te maken.  Zonder toegevoegde rommel. Oh! En je huis gaat er ook nog eens heerlijk van ruiken door de kaneel. Heb ik je al overtuigd? Wanneer je geen een van de basis ingrediënten in huis hebt dan lijkt dit in eerste instantie een duur recept. Maar omdat je zo lang met alle ingrediënten doet ben je uiteindelijk veel goedkoper uit. Geloof mij maar. 

Het leuke van het zelf maken van granola is dat je kunt variëren met ingrediënten die jij zelf lekker vindt. Zo kies ik zelf graag voor een basis van havermout, noten, zaden, en honing. Deze basis meng ik met wat kokosolie en kaneel. De kokosolie zorgt ervoor dat de granola knapperig wordt. De kaneel brengt het allemaal op smaak. Nadat ik bovenstaande in de oven heb geroosterd voeg ik er graag nog wat kokosvlokken en gedroogd fruit aan toe. Hieronder vind je een aantal suggesties voor het samenstellen van jouw zelfgemaakte granola. 

Basis zelfgemaakte granola

  • Havermout
  • Lijnzaad
  • Chia zaad
  • Rauwe amandelen
  • Rauwe walnoten
  • Rauwe hazelnoten
  • Kokos olie
  • Honing
  • Kaneel
  • Kokosvlokken
  • Zout 

Zaden en pitten 

  • Lijnzaad
  • Chia zaad
  • Hennep zaad
  • Pompoenpitten
  • Zonnebloempitten 
  • Pijnboompitten

Gedroogd fruit

  • Dadels
  • Abrikoze
  • Banaan
  • Mango
  • Goij bessen 
  • Peren 
  • Ananas

Toppings

  • Kokosvlokken
  • Cacao snippers
  • Vers fruit zoals mango, blauwe bessen, aardbeien en druiven 

De granola eet je natuurlijk met wat yoghurt, kokos yoghurt of een schaaltje kwark. Het recept van de basis zoals ik hem graag maak vind je hieronder! Wat is jouw favoriete combinatie? 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Zelfgemaakte granola

Print recept
Aantal personen: 1 pot Bereidingstijd: 25 minuten

Ingrediënten

  • 400 gram havermout
  • 300 gram noten (walnoten, amandelen, hazelnoten)
  • 50 gram lijnzaad
  • 50 gram chia zaad
  • 2 eetlepels kaneel
  • zout
  • 2 eetlepels kokosolie
  • honing
  • kokosvlokken

Zo maak je het

1

Verwarm de oven voor op 200 graden.

2

Strooi de havermout, noten, lijnzaad, chiazaad en kaneel over een bakplaat. Breng op smaak met een snufje zout en meng alles goed door elkaar.

3

Schenk naar smaak wat honing over de granola.

4

Was je handen en meng vervolgens met je handen de koksolie door de granola.

5

Doe de granola 10 - 20 minuten in de oven. Over het algemeen is die van mij binnen 5 minuten klaar. Dit is afhankelijk van je oven.

6

Laat de granola afkoelen en Meg vervolgens de kokosvlokken door de granola. Voeg er naar smaak nog gedroogd fruit aan toe, zoals dadels.

7

Doe de granola In een afsluitbare pot en bewaar tot gebruik.

 

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Op vakantie met de auto - wat eet je dan? – Blije Bietjes
    24 juli 2018 at 20:02

    […] van je ontbijtje kunt genieten. Vul thuis wat bakjes met kwark of yoghurt en neem de zelfgemaakte granola en lepels apart mee. Of maak thuis een smoothie klaar en vervoer deze in afsluitbare bekers of […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close