Flatbread van yoghurt & bloem
Als je nog nooit zelf brood hebt gemaakt dan is dit flatbread ideaal om eens mee te experimenteren want dit kan eigenlijk niet fout gaan. Dit platte brood bak je in een koekenpan en het deeg maak je van bloem, yoghurt en zout. Zo simpel is het, een kind kan de was doen! Dit basisrecept is al heel lekker, maar je kunt het deeg ook opvrolijken met kruiden zoals rozemarijn, rode peper, komijn of chili.
Dit heb je nodig
… voor 6 stuks
150 gr. bloem
125 ml. yoghurt
snufje zout
Meng bloem, yoghurt en zout en kneed dit tot een (plakkerig) deeg. Strooi voldoende bloem op je werkblad en verdeel het deeg in 6 balletjes. Rol de balletjes met een (met bloem bestoven) deegroller uit in een rondje van ongeveer 0,5 – 1 cm dik.
Zet een koekenpan op hoog vuur en bak hierin het brood ongeveer 1 minuut per kant. Je hoeft hiervoor geen olie te gebruiken. Serveer bij voorkeur warm.
One thought on “Flatbread”