Vlees & gevogelte

Jerk kip met mango rijstsalade

Jerk kip

Verlangen jullie net als ik ook zo naar de lente en de zomer? Nog even en dan breekt de lente alweer aan, ik kan niet wachten! Ik vind het altijd zo mooi om de natuur te zien ontwaken. De vogeltjes die je ‘s morgens vroeg hoort fluiten, de knoppen in de bomen en dat je weer met licht thuis komt na een drukke werkdag. Het geeft mij meteen zoveel meer energie. 

Deze week wordt het nog flink koud. Ik las iets met gevoelstemperaturen van rond de min 10. Jakkes! Gelukkig kunnen we er wel voor kiezen om het zonnetje in huis te halen en met deze jerk kip met mango rijstsalade gaat dat zeker lukken! 

‘Jerken’ is een oude Jamaicaanse kooktechniek wat neerkomt op het marineren van vlees in een pittig gekruide marinade, namelijk de Jamaican jerk spice. Deze kruidige marinade geeft de kip intens veel smaak. Idealiter bak je de kip na het marineren op de bbq, maar met deze intens koude temperaturen werkt een gril- of koekenpan ook prima. De frisse rijstsalade met mango past hier fantastisch goed bij. Een gerecht waarmee je de zomer in huis haalt, maar ook zeker eentje is om te bewaren voor een warme zomerse bbq avond. 

Deze jerk kip is trouwens mega lekker in combinatie met chimichurri. Het recept van deze super simpele maar smaakvolle saus vind je hier


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Jerk kip met mango rijstsalade

Print recept
Aantal personen: 2 personen

Ingrediënten

  • Voor de jerk kip:
  • een duimlengte gember, geraspt
  • 1 rode chilipeper, gesneden
  • 1 el witte wijn azijn
  • 4 eetlepels sojasaus
  • 1 eetlepel sriracha saus
  • 0,5 theelepel nootmuskaat
  • 1 eetlepel bruine basterdsuiker
  • 2 eetlepels zonnebloemolie
  • 300 gr kipfilet, in blokjes gesneden
  • peper en zout
  • Voor de rijstsalade:
  • 2 kopjes rijst
  • een half doosje cherrytomaten
  • 1 mango
  • koriander (of platte peterselie)
  • 0,5 rode peper, fijngesneden
  • sap van 1 citroen
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Meng alle ingrediënten voor de jerk kip marinade en meng alles goed door elkaar. Voeg dan de in blokjes gesneden kip toe en zet de kip in de koelkast voor minimaal 1 tot 2 uur.

2

Kook vervolgens de rijst volgens de instructies op de verpakking. Giet de rijst vervolgens af en laat afkoelen.

3

Haal de kip uit de koelkast en rijg deze aan sateprikkers.

4

Bak de kipspiesjes in wat zonnebloemolie rondom bruin en gaar.

5

Schil en snijd de mango in blokjes. Snijd vervolgens ook de koriander (of peterselie als je niet van koriander houdt fijn).

6

Snijd de cherrytomaten doormidden.

7

Meng de rijst met de mango, cherrytomaten, rode peper, koriander en breng op smaak met het sap van 1 citroen en peper en zout.

8

Serveer de kipspiesjes met de rijstsalade.

9

Eetsmakelijk!

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Weekmenu 21 – Blije Bietjes
    21 mei 2018 at 13:00

    […] Dinsdag – Jerk kip met mango rijstsalade […]

  • Reply
    Op vakantie met de auto - wat eet je dan? – Blije Bietjes
    24 juli 2018 at 20:02

    […] mee. Wat dacht je van een Kikkererwtensalade,een Italiaanse maaltijd salade of een Mango rijst salade? De bakjes salade zet je in de koelbox totdat je deze nodig hebt. Vergeet alleen de vorken […]

  • Reply
    Sikko
    21 augustus 2018 at 19:12

    Hi Berber, Marijke kampeert met kleinkinderen. Dus voor het eerst zelf koken ( kwam nooit verder dan ei of theewater!). Ik heb de Jerk kip gemaakt. Met kippendijen en niet aan spies, maar in pan met boter. Kon geen zonnebloemolie vinden. Met googlen vond ik hoe ik rijst moest koken. En de ‘sju / boter’over rijst was ook erg lekker. Donderdag eet ik het weer, dus marinade even ingevroren. Kan dat eigenlijk wel? Maakt niet uit ik overleef het wel. Superlekker gerecht geworden. Dank je wel.

    • Reply
      Blijebietjes
      22 augustus 2018 at 15:20

      Hoi Sikko,

      Wat onwijs leuk om dit te lezen. En trots op je dat je direct met dit gerecht aan de slag bent gegaan! Ik heb eerlijk gezegd geen idee of je de marinade in kunt vriezen, maar het lijkt mij dat dit gewoon moet kunnen. Donderdag wel op tijd op de vriezer halen 🙂

      Dit recept https://blijebietjes.nl/romige-pastasaus-met-tortellini/ is ook super lekker en heel eenvoudig klaar te maken (en in te vriezen) 🙂

    Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close