Sauzen, curry & chutney/ Vegan

Salsa verde en chimichurri

salsa verde en chimichurri

Groene sausjes zoals salsa verde of chimichurri zien er niet alleen gezond uit, ze smaken ook bijzonder lekker. Afgelopen zondag organiseerde ik een kookworkshop in de Fenix Food Factory in Rotterdam en ik had een bestelfoutje gemaakt waardoor ik een enorm overschot aan verse kruiden had. Super zonde natuurlijk om weg te gooien, dus besloot ik er een tweetal sausjes van te maken. 

Salsa verde smaakt echt fantastisch lekker bij vis terwijl de chimichurri weer heel goed samen gaat met rundvlees. Laat de zomer maar komen, want deze twee heerlijke sausjes passen perfect bij een zomerse BBQ. 

Beide sausjes zijn binnen een mum van tijd klaar. Kwestie van wat kruiden, knoflook en een mooie olijfolie met een staafmixer fijn mixen en klaar is kees! Dit kan iedereen! En geloof mij, hierna wil je niets anders meer. Het is de 5 minuten werk echt waard. Niets smaakt lekkerder dan zelfgemaakte sausjes in plaats van die meuk uit de supermarkt waar allerlei conserveringsmiddelen aan toe zijn gevoegd om de sausjes zo lang mogelijk houdbaar (verkoopbaar) te houden. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Salsa verde en chimichurri

Print recept
Aantal personen: 2 porties Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • Voor de salsa verde:
  • 0,5 bosje munt
  • 0,5 bosje peterselie
  • 0,5 bosje dille
  • 2 eetlepels kappertjes
  • 1 teentje knoflook
  • 2 eetlepels witte wijn azijn
  • goede olijfolie
  • Voor de chimichurri:
  • 7 takjes tijm (alleen de blaadjes)
  • 4 takjes oregano (alleen de blaadjes)
  • 0,5 bosje peterselie
  • 0,5 bosje bieslook
  • 1 bosje koriander
  • 2 teentje knoflook
  • 0,5 rode peper
  • 1 sjalotje, fijngesnipperd
  • 3 eetlepels witte wijn azijn
  • goede olijfolie

Zo maak je het

1

Doe alle ingrediënten in een hoge kom samen met de witte wijn azijn.

2

Pureer alles glad met behulp van een staafmixer.

3

Voeg vervolgens beetje bij beetje de olijfolie toe tot je de juiste consistentie hebt bereikt.

4

Klaar!

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Jerk kip met mango rijst salade
    27 februari 2018 at 11:57

    […] Deze jerk kip is trouwens mega lekker in combinatie met chimichurri. Het recept van deze super simpele maar smaakvolle saus vind je hier!  […]

  • Reply
    Sikko
    21 augustus 2018 at 19:14

    Hi Berber,
    Hoe krijg je de chimichurri zo dik? Lukte mij niet. Ik vond het erg zuur.

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close