Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 21

Hallo lieve volgers. Genieten jullie ook zo van dit mooie zonnige Pinksterweekend? Lekker buiten geweest? Ik had gister een etentje met mijn neven en nichten. Iets wat we regelmatig organiseren en wat keer op keer super leuk is. Iedereen maakt wat lekkers klaar en zo ontstaat er een heerlijk diner. 

Ik maakte een aspergesoepje klaar en een salade van venkel met kip en een dressing van sinaasappel en saffraan. Dat recept komt van Yotam Ottolenghi, een Israelische chef die fantastisch mooie en inspirerende kookboeken heeft uitgebracht. Ik prijs mezelf gelukkig met het boek Nopi. Ik vind het al een feest om er doorheen te bladeren en inspiratie op te doen. 

Het is maandag, dus tijd voor weer een nieuw weekmenu. Het weer ziet er voor deze week ontzettend goed uit, dus hier stem ik mijn weekmenu dan ook op af. Lekker licht eten zonder al te lange tijd in de keuken te hoeven staan. Zonde, want met dit mooie weer moet je vooral lekker veel buiten zijn. Maak er een mooie week van en geniet van de heerlijke zonnestraaltjes. 

Maandag – Frisse aardappelsalade in 15 minuten

aardappelsalade

Deze frisse aardappelsalade staat binnen 15 minuten op tafel en werkt prima met restjes groenten die nog in de koelkast staan. Tomaten, sjalot en augurk heb ik altijd wel in huis. Net als aardappels. Een heerlijk gerecht voor bij een gegrild stukje vlees of vis van de bbq. 

Dinsdag – Jerk kip met mango rijstsalade

Jerk kip

Dit is toch echt een recept om heerlijk in de tuin op te eten. De rijstsalade kun je prima van tevoren klaarmaken en koud zetten in de koelkast. Als je dan ook meteen de kip in de marinade legt dan ben je echt binnen no time klaar! 

Woensdag – Spinaziesoep

spinaziesoep

Hmmm! Woensdag blijft voor mij toch altijd een soepdag. Ook al is het buiten hartstikke warm, ik wil toch minimaal 1 keer per week soep eten. Deze frisse spinaziesoep bevat een hoop voedingswaarde zoals mineralen (calcium, magnesium, natrium en kalium), vitamines en foliumzuur. Een gezond kommetje soep dus! 

Donderdag – Risotto met erwtjes en zalm

risotto zalm

Zie je hoe heerlijk romig deze risotto is? Yum! Ik krijg er meteen trek van. Deze risotto eet ik met een op de huid gebakken stukje zalm. Glaasje witte wijn erbij en klaar ben je 🙂 

Vrijdag – Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus

gado gado

Gado Gado is een vegetarisch Indonesisch gerecht dat veel weg heeft van een salade met verse groenten. Gado Gado wordt veelal geserveerd met verschillende soorten groenten, rijst, een gekookt eitje en zelfgemaakte pindasaus. Super lekker! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.