Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Vis

Kabeljauw met erwtjes

Onlangs maakte ik beurre noisette. Deze hazelnootboter is heerlijk in combinatie met vlees, maar smaakt ook fantastisch lekker bij een stukje witvis zoals bijvoorbeeld kabeljauw. Ik maakte hierbij een stamppotje van erwtjes en Parmezaanse kaas. En dit bleek een smakelijke combinatie te zijn. Je kunt de beurre noisette natuurlijk prima weglaten, dan heb je een super gezonde maaltijd met weinig ingrediënten.

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

2 kabeljauwhaasjes
500 gram aardappels, geschild en in stukjes gesneden
300 gram diepvrieserwten
4 bosuien
citroenrasp
parmezaanse kaas
melk
peper & zout
olijfolie

Kook de aardappels gaar en blancheer de erwtjes voor een paar minuten in kokend water. Giet de erwtjes af en zet apart.

Dep de kabeljauwhaasjes droog en breng op smaak met peper en zout. Verwarm een scheutje olijfolie in een koekenpan en bak de bosuitjes in een paar minuten gaar. Leg de bosui op een bord en bak vervolgens de kabeljauw in dezelfde pan in ongeveer 6-8 minuten gaar.

Giet de aardappels af en stamp deze fijn met wat (verwarmde) melk en de erwten. Rasp wat Parmezaanse kaas fijn (ongeveer een hand vol) en roer dit door de puree. Breng op smaak met peper en zout.

Verdeel de puree op een bord samen met de kabeljauw en bosui. Rasp een halve citroen en verdeel de citroenrasp over de kabeljauw. Garneer met nog wat extra Parmezaanse kaas en de beurre noisette. Eetsmakelijk!

5 thoughts on “Kabeljauw met erwtjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.