Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Kerriesaus

Als ik in de rij bij de supermarkt sta dan vind ik het altijd leuk om te kijken wat voor producten iemand op de band legt. Dat had ik vroeger al, toen ik als puber achter de kassa van de plaatselijke supermarkt werkte. Ik probeerde op basis van de persoon die voor mij stond een inschatting te maken of iemand veel gezonde producten, of minder gezonde producten zou kopen. Ook probeerde ik vooraf in te schatten wat de waarde van de boodschappen zou zijn. Tsja, je moet wat als je zulk saai werk doet. Ik was er inmiddels aardig goed in geworden 🙂 

Maar laatst zag ik een vrouw een zakje kerriesaus van Maggi op de band leggen en dat vond ik stiekem toch een beetje jammer. Want het is zo simpel en eenvoudig zelf klaar te maken met slechts een aantal ingrediënten die je waarschijnlijk toch al in huis hebt. Goed, misschien had die mevrouw heel erg veel haast, was ze moe of ziekjes. Ik mag daar niet over oordelen natuurlijk. Maar het kan ook zo zijn dat die bewuste mevrouw geen idee heeft hoe simpel deze saus zelf klaar te maken is. En dat zou toch zonde zijn. Dus daarom deel ik vandaag het recept van deze overheerlijke en simpele kerriesaus. 

Heerlijk bij de kip, bij bloemkool of een rijstgerecht! Ik maak mijn kerriesaus het liefst met wat chilipoeder, maar dit kun je natuurlijk prima achterwege laten voor een minder pittige variant. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Kerriesaus

Print recept
Aantal personen: 1 portie Bereidingstijd: 5 minuten

Ingrediënten

  • 1 sjalot
  • knoflook
  • 200 ml melk
  • 40 gram boter
  • 40 gram bloem
  • 2 theelepels garam masala
  • een mespuntje chilipoeder

Zo maak je het

1

Snijd het sjalotje en knoflook fijn en verwarm de boter in een steelpannetje.

2

Fruit de knoflook en ui op laag vuur zachtjes aan.

3

Voeg dan de garam masala toe en laat dit even mee fruiten.

4

Voeg vervolgens de bloem toe en bak dit op laag vuur 2 minuten mee.

5

Giet dan beetje bij beetje de melk toe aan de saus. Roer met een garde tot de saus langzaam begint te binden.

6

Voeg optioneel een mespuntje chilipoeder toe.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.