Geroosterd knoflookbrood met zelfgemaakte tomaten&peper jam, mozzarella en basilicum
Als je toch al een paar potjes zelfgemaakte tomaten&peper jam in je koelkast hebt staan is dit een lekker en snel borrelhapje! Het basisrecept van de tomatenjam vind je hier. De laatste keer heb ik er een fijngesneden rode peper aan toegevoegd. De combinatie van de zoet zure en pittige jam past heel goed bij de zachte en verfijnde smaak van de buffelmozzarella.
Dit heb je nodig
een potje zelfgemaakte tomatenjam
brood om te roosteren (ik had een ciabatta)
een knoflookteentje
buffelmozzarella
basilicum
peper
olijfolie van goede kwaliteit
Verwarm de oven voor op 200 graden en snijd het brood dat je wilt gaan roosteren in brede repen. Bestrijk het brood met olijfolie en rooster in de oven tot het knapperig is geworden en wrijf meteen het warme brood in met een knoflookteentje. Bestrijk royaal met de zelfgemaakte tomatenjam, mozzarella en basilicum en voeg peper naar smaak toe. Natuurlijk ook lekker als lunchgerecht op een broodje met sla, tomatenjam en mozzarella.