Dessert

Koffie trifle met likeur 43

Koffie trifle

Onlangs maakte ik deze koffie trifle met likeur 43 klaar voor mijn oom en zijn vriendin. Man, man man wat was dat lekker! Ik had meteen spijt dat ik maar 4 eenpersoons porties had gemaakt, want ik had hier de volgende dag nog best wel meer van gelust! Dus…. Je kunt deze trifle natuurlijk ook in een hoge schaal of vaas maken. Dat staat ten eerste super feestelijk en ten tweede is de kans redelijk groot dat er nog wat achterblijft voor de volgende dag 🙂 En dat vind je heus niet erg! 

In deze trifle gebruik ik likeur 43, ofwel Cuarenta y Tres. Deze likeur sprenkel je over de cake (hoeft echt niet heel zuinig) en laat je enige tijd intrekken. En dat is echt heel erg lekker. 

Je kunt de basis van deze trifle prima ‘s ochtends al klaarmaken. Dat scheelt je super veel tijd! Zorg er in ieder geval voor dat de trifle minimaal 2 uur in de koelkast kan staan om op te stijven. Maar nogmaals, hoe langer, hoe beter 🙂 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Koffie trifle met likeur 43

Print recept
Aantal personen: 4 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 2 blaadjes gelatine
  • 50 gram donkere basterdsuiker
  • 150 ml melk
  • 250 ml slagroom
  • 2 tl espresso poeder
  • 100 gram mascarpone
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 cake (het liefst zelfgebakken)
  • 4 eetlepels likeur 43
  • 1 doosje blauwe bessen
  • chocolade boontjes

Zo maak je het

1

Week de gelatine in koud water voor minimaal 10 minuten.

2

Verwarm de helft van de melk samen met de suiker en espressopoeder. Laat zachtjes aan de kook komen. Haal de pan dan van het vuur en roer de uitgeknepen gelatine erdoor.

3

Voeg de overige melk toe en laat het mengsel afkoelen totdat deze lobbig van structuur is.

4

Doe de helft van de slagroom in een hoge kom en gebruik je staafmixer om de slagroom stijf te krijgen.

5

Schep de slagroom door het koffiemengsel en laat opstijven in de koelkast.

6

Meng de mascarpone met de rest van de slagroom en vanillesuiker.

7

Snijd de cake in plakjes en verdeel deze over de helft van de bodem.

8

Besprenkel met likeur 43.

9

Schep vervolgens het koffiemengsel op de cake en daarna het mascarpone mengsel.

10

Herhaal bovenstaande stappen totdat de vorm volledig gevuld is.

11

Zet de trifle in de koelkast.

12

Haal de trifle 15 minuten voor gebruik uit de koelkast.

13

Hak de chocolade boontjes grof.

14

Verdeel de grof gehakte chocolade boontjes en de blauwe bessen over de trifle en serveer direct.

 

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Kerst inspiratie - Nagerechten – Blije Bietjes
    20 december 2017 at 21:56

    […] Koffie trifle met likeur 43  […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close