Hoiii!! Het is donderdag dus tijd voor weer een nieuw en makkelijk basisrecept. Deze week gaan we zelf aan de slag met het maken van kruidenboter. Ik ben er stiekem best wel dol op. Wel de zelfgemaakte, want die is zoveel intenser van smaak dan de kruidenboter die je in de supermarkt kunt kopen. En waarom zou je dat doen als je deze kruidenboter ook zelf binnen nog geen 5 minuten klaar kunt maken?
Met kruidenboter kun je natuurlijk eindeloos variƫren. Deze keer koos ik voor een basis van peterselie, knoflook, wat drupjes citroensap en zongedroogde tomaten. Yum! Heerlijk op een stokbroodje bij een soepje (wat morgen op onze eetkalender staat). Er zijn zoveel combinaties mogelijk. Denk aan een combi van olijven, kappertjes, peterselie en knoflook. Of een combi van dille, citroen en de zest van een citroen. Super lekker op een gegrild stukje vis.
Wat is jouw favoriet?
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂
Kruidenboter met zongedroogde tomaten
Print receptIngrediƫnten
- 1 pakje gezouten roomboter
- 1 bosje peterselie
- 2 tenen knoflook
- 4 zongedroogde tomaten
- 1 citroen
Zo maak je het
Breng de roomboter op kamertemperatuur.
Snijd de peterselie heel fijn.
Doe hetzelfde met de knoflook, of pers deze met een knoflookpers.
Snijd ook de zongedroogde tomaten zeer fijn.
Meng alles met de roomboter en voeg een paar druppels citroensap toe.
Doe de kruidenboter in een bakje en laat deze opstijven in de koelkast.
2 thoughts on “Kruidenboter met zongedroogde tomaten”