Weekmenu's

Weekmenu 10

weekmenu

Het is alweer zondagavond, dus tijd voor een nieuw weekmenu. Het weekend is voorbij gevlogen! Gisteren ging ik naar Rotterdam om samen met mijn neven en nichten te eten. Super gezellig en wat was er veel eten! We hadden allemaal lekkere hapjes klaargemaakt en het was allemaal goddelijk! Ik prijs mij zeer gelukkig met zo’n leuke familie. 

Vrijdag en zaterdagavond lag ik beide avonden pas om half 2 op bed. Vrij laat, dus ik heb deze zondag lekker heel weinig gedaan. Ik ben even naar buiten geweest voor wat boodschapjes en ik heb genoten van het heerlijke zachte weer vandaag! Wat een verschil met gister! Verder lekker lui op de bank naar series gekeken. Soms zijn dit soort dagen gewoon even nodig en stiekem ook best wel lekker. 

Zoals je wellicht al hebt gelezen is het aankomende week de Nationale Week Zonder Vlees. Opgericht door Isabel Boerdam die je misschien wel kent van haar blog De Hippe Vegetariër. Ik vind het super knap dat zij dit initiatief op eigen kracht heeft opgezet en wil er daarom ook graag even aandacht aan besteden. Het weekmenu van deze week zal dus ook een volledig vegetarisch weekmenu zijn. Wanneer je als volwassene één week geen vlees eet, bespaar je: 7 maanden douchewater, 114 kilometer auto rijden, 1 blije kip en 7 maanden werk voor een boom.

Ga jij de uitdaging aan deze week? Laat het mij weten in de comments hieronder. Maak er een mooie week van! 

Maandag – Falafel

falafel

Deze falafel van kikkererwten en verschillende kruiden smaakt heerlijk in een pita broodje met zelfgemaakte knoflooksaus. 

Dinsdag – Pasta Puttanesca 

Pasta Puttanesca

Met producten van goede kwaliteit kan je heel erg lekker en vooral simpel koken. Deze pasta puttanesca is hiervan het bewijs! 

Woensdag – Spaanse knoflooksoep

knoflooksoep

Ik kies voor deze Spaanse knoflooksoep omdat deze soep super veel smaak heeft en ook nog eens heel voedzaam is. Deze soep maak je namelijk met BROOD! En dat is echt, echt echt lekker! 

 

Donderdag – Frisse aardappelsalade met burrata

aardappelsalade

Ik vind de combinatie van deze frisse aardappelsalade met sojaboontjes, augurk en burrata echt fantastisch! Een gerecht wat je binnen 15 minuten op tafel tovert. Hoe heerlijk is dat? 

Vrijdag – Gado Gado 

gado gado

Misschien wel een van de lekkerste vegetarische recepten die ik ken. Deze knapperige en frisse groenten met een killer van een pindasaus en rijst. En natuurlijk een zachtgekookt eitje! Ik ben er dol op! 

 

You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

Close