Vis

Spaanse paella met vis, chorizo en kip

paella

Bij het maken van deze heerlijke geurige paella krijg ik meteen zin om het mooie Spanje weer op te zoeken. De afgelopen jaren ben ik regelmatig in Spanje geweest en heb ik mijn hart verloren aan de cultuur, de prachtige steden en uiteraard het eten.

Ik houd van Spaans eten, de lange zwoele avonden en natuurlijk de heerlijke sangria. En dan kan een paella natuurlijk niet ontbreken. Ik heb het vaak gegeten in Spanje, maar zelf nog nooit thuis gemaakt. Waarom ik dat niet eerder heb gedaan weet ik niet, want het is een fluitje van een cent en kan haast niet misgaan. En nu het zonnetje hier zo lekker schijnt krijg ik ineens heel veel zin om Spanje naar Nederland te halen. Aan de bak dus!

Dus ik trok mijn zomerschoenen aan en fietste naar de dichtstbijzijnde visboer om vis in te slaan. Ik koos voor een zeevruchten mix met onder andere garnalen, inktvis en mosseltjes. Yum! Daarna richting de slager voor kip en chorizo, want dat mag natuurlijk niet ontbreken. Vind ik tenminste, zonder kan natuurlijk ook.

Ook maakte ik de kruidenmix helemaal zelf. De kruiden had ik toevallig allemaal in huis. Wat niet zo heel gek is, want mijn kruidenla puilt uit. Kies je liever voor gemak? Dan kun je vast en zeker ook een kruidenmix in de supermarkt vinden.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  ðŸ™‚

Paella

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • Kruidenmix:
  • 2 theelepels paprikapoeder
  • 2 theelepels oregano
  • 1 theelepel zwarte peper
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 laurierblaadje
  • Paella:
  • 1 busje saffraan
  • 0,5 rode peper
  • 1 paprika, in blokjes gesneden
  • 2 tomaten, in blokjes gesneden
  • een handje erwtjes of tuinbonen
  • peterselie
  • citroen, in partjes gesneden
  • 1 ui, fijngesneden
  • 2 tenen knoflook
  • 300 gram zeevruchtenmix
  • 1 klein stukje kipfilet
  • 1/3 chorizo worst
  • 500 ml visbouillon
  • 200 gram paella rijst
  • olijfolie
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Meng als eerste de droge kruiden voor de paella mix. Meng deze met 2 eetlepels olijfolie en marineer hier de kip voor ongeveer 10 - 30 minuten in.

2

Week ondertussen de saffraan in wat warm water.

3

Voeg wat olijfolie in een koekenpan of paella pan en fruit hierin de ui, de rode peper, geperste teentjes knoflook, de paprika en tomaat samen met het blaadje laurier aan. Wanneer de groenten zacht gebakken zijn haal je deze uit de pan.

4

Snijd vervolgens de kip en chorizo in stukjes. Doe deze samen met wat olijfolie in de koekenpan en bak tot deze gaar zijn.

5

Voeg dan de rijst toe samen met de bouillon en de saffraan.

6

Voeg na 10 minuten de vis en de erwtjes toe. Roer alles even goed door en laat dan nog 10 minuten op zacht vuur staan.

7

Proef en breng op smaak met peper en zout.

8

Serveer de paella met fijngesneden peterselie en wat partjes citroen.


You Might Also Like

No Comments

Laat een bericht achter

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Blije Bietjes houdt eigenlijk niet van zoete koekjes, maar verzamelt wel digitale cookies. Vind je dat OK?