Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 9

Hebben jullie ook zo genoten van deze prachtige week? Jeetje, wat kan het zonnetje toch veel goeds doen met een mens. Ik vind het echt onvoorstelbaar hoeveel energieker ik wakker word. Ik kan zo intens blij worden van het geluid van de vogeltjes, de zonnestralen die ik op mijn gezicht voel branden. Vanmorgen heb ik heerlijk buiten in het park hier om de hoek ontbeten. Daarna gelijk nog even een kleine wandeling gemaakt. Wat een fijn begin van deze dag.

Morgen is het een nieuwe week, dus tijd voor een nieuw weekmenu met nieuwe recepten. Kook je lekker met mij mee?

Maandag – Groenteburgers

groenteburger
We beginnen de week met deze heerlijke vegetarische groenteburgers die ik maak van onder andere wortels, courgette en paprika.

Dinsdag – Salade met gesmoorde venkel en zalm

Salade met gesmoorde venkel en zalm
Nu het zonnetje weer zo heerlijk schijnt krijg ik meteen zin in lente eten. Daarom maak ik deze week deze heerlijke little gem salade met zalm en gesmoorde venkel.

Woensdag – Ouderwetse kippensoep

Hmmm! Bij zelfgemaakte kippensoep moet ik altijd aan mijn lieve oma denken. Die maakt de lekkerste kippensoep! Ik heb daar hele goede herinneringen aan. Mijn versie komt aardig in de buurt van oma’s versie.

Donderdag –Tjap Tjoy

Tjap Tjoy
Tjap Tjoy bij de Chinees bestellen? Nee joh, doe niet zo raar! Dit heerlijke gerecht maakt je binnen een mum van tijd lekker zelf.

Vrijdag – Oosterse andijvie uit de wok

andijvie
Deze Oosterse andijvie roerbak je even kort in de wok samen met een uitje, knoflook, tomaat en chili. Scheutje sojasaus erbij en wat vegetarische gehaktballetjes en ik ben een gelukkig mens.

Zaterdag – Rendang

rendang
Hier heb ik al de hele week zin in! Deze super kruidige en licht pittige rendang. Op zaterdag heb ik alle tijd om dit vlees langzaam te laten stoven.

Zondag – Amandelmeel muffins met dadels en avocado kokoscrème

Muffins met dadel en avocado kokoscreme
Ik begin de zondag goed en gezond met deze heerlijke muffins met dadels en avocado kokos crème. Deze muffins geven je voldoende energie voor een stevige ochtendwandeling.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.