Lunch

Rösti met rosbief en rucola

Rösti is een traditioneel Zweeds gerecht en van oorsprong een ontbijt dat bedoeld was voor de boeren uit het kanton Bern. Rösti maak je van geraspte aardappels die je vervolgens even kort bakt in een koekenpan. Tegenwoordig wordt de rösti vaak als bijgerecht gegeten, maar deze aardappel pannenkoekjes kun je natuurlijk ook als lunch serveren en beleggen met wat je zelf lekker vindt. Vandaag combineer ik de rösti met rosbief, maar een mooie plak gerookte zalm past er denk ik ook heel goed bij.

Je kunt hiervoor het beste een zetmeelrijke aardappelsoort gebruiken. Dit zorgt ervoor dat het geheel lekker smeuïg blijft en zo weet je zeker dat de pannenkoekjes niet uit elkaar vallen tijdens het bakken. Denk aan bintjes of Nicola of vraag het even aan de groenteboer.

Dit heb je nodig
… voor 2 personen

4 aardappels, geschild en gewassen
1 teentje knoflook
1 klein eitje
rosbief
rucola
olijfolie
peper & zout

Rasp de aardappels en knoflook in een kom en meng dit samen met een geklutst eitje en wat peper en zout goed door elkaar. Verhit wat olijfolie in een koekenpan en verdeel de geraspte aardappels in 4 pannenkoekjes. Druk goed aan en bak de rösti aan beide kanten goudbruin.

Meng de rucola met een scheutje olijfolie van goede kwaliteit en wat peper en zout. Serveer dit samen met de rösti en een paar mooie plakken rosbief. Eetsmakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Carla
    13 april 2016 at 17:43

    Ik heb het volgens jullie recept gemaakt voor de lunch bij mijn moeder,”het was super”. Dit ga ik vaker maken .

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close