Oosters

Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus

gado gado

Gado Gado is een vegetarisch Indonesisch gerecht dat veel weg heeft van een salade met verse groenten. Gado Gado wordt veelal geserveerd met verschillende soorten groenten, rijst, een gekookt eitje en pindasaus. En dan natuurlijk geen pindasaus uit een pakje die je bij de bbq sauzen in het schap van de supermarkt kunt vinden, maar zelfgemaakt, zoals het hoort. En wie denkt dat dat moeilijk is heeft het helemaal mis. Het kost je ongeveer net zoveel tijd als het opwarmen van pindasaus uit een pakje, en ik weet haast zeker dat je deze variant veel lekkerder gaat vinden. 

Je hebt er wat meer ingrediënten voor nodig, maar als het goed is heb je het meeste al in je voorraadkast staan. Houd je van pittig? Dan voeg je er een extra lepel sambal aan toe. Voor deze variant maak ik een milde versie. Proef de pindasaus als ‘ie klaar is en voeg indien gewenst wat extra pit toe.

De groenten blanceer je dus. Blanceren is een mooi woord voor kort koken. Je kookt de groenten in een paar minuten beetgaar. Vervolgens schep je de groenten over naar een bak met ijskoud water om het kookproces te stoppen. Zo blijven de sperzieboontjes mooi groen van kleur, en houden ze een bite. Iets wat ik persoonlijk heel erg lekker vindt. 

Je kunt deze salade aanvullen met blokjes gefrituurde tofu, aardappel of saté. Persoonlijk vind ik de salade zo op zijn best 🙂 

Ook zo gek op Oosterse gerechten? Hier vind je nog meer heerlijke Oosterse recepten om uit te proberen! 

Gado Gado

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 30 minuten

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • een halve spitskool
  • 200 gram sperziebonen
  • komkommer
  • tauge
  • gebakken uitjes
  • witte rijst
  • 2 eieren
  • pindakaas met stukjes noot
  • kokosmelk
  • sambal
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • ketjap manis
  • zonnebloemolie

Zo maak je het

1

Schil de wortel en snijd deze in reepjes.

2

Haal het buitenste blad van de spitskool en snijd de spitskool in dunne reepjes.

3

Haal de uiteinde van de sperziebonen en snijd ze in de lengte doormidden.

4

Schil de komkommer en snijd deze in kleine blokjes van 1 bij 1 cm.

5

Zet de rijst alvast op en kook deze volgens de verpakking gaar. Giet af en laat even stomen met de deksel op de pan.

6

Kook de eieren gaar.

7

Zet een andere pan met water op het vuur en blanceer de sperziebonen en wortel 2 minuten, de spitskool 1 minuut en de taugé 10 seconde.

8

Haal de groenten uit de pan en doe deze in een bak met ijskoud water.

9

Voor de pindasaus fruit je 1 ui en knoflook in een laagje zonnebloemolie. Doe hier 1 flinke theelepel sambal bij en 3 eetlepels pindakaas. Meng dit door elkaar met 2 eetlepels ketjap en 150 milliliter kokosmelk.

10

Serveer de groenten met de rijst, de blokjes komkommer, gekookt eitje, gebakken uitjes en een flinke klodder pindasaus.

11

Eetsmakelijk!

You Might Also Like

3 Comments

  • Reply
    Weekmenu 27 – Blije Bietjes
    1 juli 2017 at 13:51

    […] Meatless Monday – Gado Gado  […]

  • Reply
    Weekmenu 43 – Blije Bietjes
    22 oktober 2017 at 10:49

    […] Meatless Monday – Gado Gado […]

  • Reply
    Weekmenu 10 – Blije Bietjes
    4 maart 2018 at 17:32

    […] Vrijdag – Gado Gado  […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close