Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Tomaten-crèmesoep

Het tomatenseizoen staat weer voor de deur. Heerlijk! Ik ben dol op zelfgemaakte tomatensoep van verse tomaten. Met slechts 5 ingrediënten tover je al een heel lekker soepje op tafel. Vandaag ga ik aan de slag met een tomaten-crèmesoep. Een super lekker voorgerechtje of maaltijdsoep wanneer je het combineert met een afgebakken brood zoals bijvoorbeeld het sodabrood met kaas van Booij Kaasmakers. 

Mijn moeder maakt de lekkerste tomatensoep. Toen ik op mezelf ging wonen vroeg ik haar om het recept. Ik was verrast dat je voor deze heerlijke soep slechts 5 ingrediënten nodig hebt, namelijk: verse tomaten, ui, knoflook, bouillon en laurier. Vervolgens pureer je de soep glad en dan ben je eigenlijk al klaar. Je kunt de soep pimpen met verse kruiden zoals peterselie of basilicum. Of voeg er eens zelfgedraaide gehaktballetjes aan toe. Yum!

Voor de tomaten-crèmesoep heb je slechts 1 extra ingrediënt nodig; room. Door dit op het laatst in de soep te roeren krijg je een hele zachte romige soep. Heerlijk!


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Tomaten-crèmesoep

Print recept
Aantal personen: 30 minuten Bereidingstijd: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 kilo verse tomaten
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 0,5 liter runderfond
  • kookroom
  • olijfolie
  • 2 blaadjes laurier
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Snijd allereerst de ui en knoflook fijn.

2

Verhit wat olijfolie in een soeppan en fruit de ui en knoflook op zacht vuur aan.

3

Snijd ondertussen de tomaten in 4en. Doe de tomaten bij de ui en knoflook en roer goed om.

4

Voeg de laurier toe en doe de deksel op de pan. Laat 30 minuten staan op middelhoog vuur en roer de tomaten af en toe even om.

5

Haal na 30 minuten de laurier uit de pan en voeg een halve liter runderfond toe en pureer de soep glad.

6

Voeg een half flesje kookroom toe en roer dit goed door.

7

Breng de soep op smaak met peper en zout.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.