Hoi! Hoe is jullie weekend geweest? Hebben jullie genoten van het heerlijke zachte weer? Wat een fijn vooruitzicht dat het bijna lente is, vinden jullie ook niet? Ik hoor ‘s morgens vroeg de vogeltjes al weer fluiten en daar word ik oprecht zo vrolijk van. En dan vind ik het echt niet erg om ‘s morgens vroeg al ruim voor de wekker wakker te worden.
Ik verheug mij enorm op aankomende week! A.s. vrijdag vlieg ik samen met mijn collega’s naar Kopenhagen want wij gaan naar NOMA! Ik kan het nog steeds niet geloven dat ik volgende week bij ‘s werelds beste restaurant ga eten. Wat een feestje! Als ik er alleen al aan denk dan krijg ik al kriebels in mijn buik! Binnenkort volgt er natuurlijk een uitgebreide review op mijn blog. Eerst maar aan de slag met het weekmenu voor deze week, en dan 4 dagen keihard genieten in het mooie Kopenhagen. Wil je niet wachten tot mijn volgende blogpost? Volg mij dan op Instagram! Daar ga ik namelijk heel veel delen over mijn Noma avontuur 🙂
Maandag – Romige pastasaus met tortellini
Deze romige pastasaus met tortellini is het lievelingsrecept van mijn vriend. Grappig wel, want het is zo simpel en eenvoudig. Dit gerecht aten wij vroeger regelmatig thuis, alleen was ik het een beetje vergeten. Sinds kort staat dit gerecht regelmatig op het menu.
Dinsdag – Babi Ketjap
Jaaaa! Babi ketjap met sambalboontjes en rijst. Ik word hier ontzettend blij van want dit is zo lekker. Moeilijk? Nee, dat valt echt wel mee. Voor dit gerecht hoef je echt niet naar de plaatselijke chinees. Dit maak je gewoon lekker helemaal zelf!
Woensdag – Spinaziesoep
Woensdag is soepdag! En deze week eten we deze heerlijke spinaziesoep van verse spinazie. Lekker met een stokbroodje en verschillende smeersels.
Donderdag – Pittige pastasaus met tonijn
Op zoek naar een simpel pasta gerecht? Dan is deze pasta precies wat je zoekt. De pastasaus laat je 30 minuten pruttelen op laag vuur. Heb jij mooi tijd om even naar het journaal te kijken, of de was weg te werken. Een ideaal recept voor deze doordeweekse donderdag!
Vrijdag – Dronken kip
Dit blijft toch wel een toppertje! Deze dronken kip uit de oven combineerde ik met een puree van gedroogde tuinbonen en geroosterde tomaten. En dat is een hele lekkere combinatie. Biertje erbij en het weekend kan beginnen!
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂