Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 17

Hallo lieve volgers! Daar zit ik dan, in mijn nieuwe woning een partijtje gelukkig te zijn. Een week geleden verhuisde wij onze hele inboedel naar een prachtig huis in de mooiste stad van het land. We zijn die dag fantastisch goed geholpen door familie en daardoor ging het allemaal heel relaxed. Het huis was al volledig gerenoveerd dus we hoefde er helemaal niets meer aan te doen, zo fijn!  De afgelopen dagen heb ik heel veel kastjes geverfd, zelf een bureau gemaakt en opgeruimd. Ik kan nu echt zeggen dat het AF is en dat voelt zo lekker!

Door alle drukte rondom het verhuizen ben ik eventjes iets minder actief op de blog geweest. Super jammer, maar soms moet je keuzes maken. Ik kan nou eenmaal niet alles. Gelukkig is alles nu klaar en kan ik mij weer helemaal focussen op Blije Bietjes en weer veel mooie gerechten te maken. En in mijn prachtige nieuwe keuken is dat natuurlijk helemaal een feestje! 

Ik heb weer een fijn weekmenu voor jullie in elkaar gezet voor aankomende week. Met welk gerecht ga jij deze week aan de slag? 

Maandag – Frisse aardappelsalade met sojabonen en burrata  

aardappelsalade

Een feestje! Deze salade met krieltjes, sojabonen, augurk, een zachtgekookt eitje en burrata. Burrata is een Italiaanse kaas die gemaakt wordt van mozzarella en room. De buitenkant is gemaakt van mozzarella en de binnenkant is een fantastisch lekkere combinatie van room en mozzarella. Zo zacht dat de vloeibare binnenkant er zo uitloopt. Ohhh, zo lekker!

Dinsdag – Romige pastasaus met tortellini 

Romige pastasaus met tortellini

Deze pastasaus maakte mijn moeder vroeger al voor ons klaar. Nog steeds is het een favoriet gerecht hier in huis. Wat ik ook heel fijn aan dit gerecht vind is dat het binnen nog geen 30 minuten op tafel staat. Heel fijn als je weinig tijd hebt om iets lekkers op tafel te toveren. 

Woensdag – Paprikaroomsoep

paprikaroomsoep

Net als ik dol op soep? Probeer dan deze paprikaroomsoep eens. Een heerlijk soepje wat perfect bij deze tijd van het jaar past. Stokbroodje erbij en klaar is kees! 

Donderdag – In karnemelk gefrituurde kip met zoetzure komkommer

kip

Door de kip een aantal uur in karnemelk te laten zwemmen veranderd de textuur van de kip. Hij wordt er super mals van. Hierna wentel je de kip door de bloem en frituur je hem in een wokpan krokant en bruin. Super lekker met een frisse salade. 

Vrijdag – Vispakketje met kokosrijst

Ik vind dit zo’n ideale manier van koken. Groenten snijden, vis op smaak brengen met peper en zout en vervolgens inpakken in wat aluminiumfolie met een scheutje witte wijn en roomboter. Dan hopsakee de oven in en ondertussen even de kokosrijst koken. Fluitje van een cent en zeker de moeite waard!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.