Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 28

Het is maandag, nieuwe week, nieuw weekmenu! Een dagje later als anders, maar afgelopen weekend had ik even behoefte aan RUST. Ik merk dat ik het nog steeds lastig vind om echt goed naar mijn lichaam te luisteren en rust te pakken wanneer ik het nodig heb. Ik ben sowieso geen ster in het nemen van rust. Ik gun mezelf eigenlijk pas rust wanneer ik alles heb gedaan wat ik die dag wilde doen. En voor iemand die oneindig veel to do lijstjes heeft werkt dat dus niet zo goed. De rust die ik dan pak is eigenlijk pas wanneer ik in bed lig. 

Dit weekend heb ik al mijn afspraken afgezegd en heb ik heel weinig gedaan. Zaterdag moest ik heel even werken en zijn we ‘s avonds lekker uit eten geweest. Mijn vriend trakteerde mij op een heerlijke spaghetti vongole. Wat heb ik gesmuld! Zondag heb ik heerlijk lang uitgeslapen en zijn we ‘s middags even naar de stad gefietst. We hebben heerlijk op een terrasje gezeten en wat geshopt. Mijn batterij is weer opgeladen en ik ben klaar voor deze nieuwe week šŸ™‚ 

Maandag – Foe Yong Hai

Foe Yong Hai

Een tijdje geleden maakte ik deze vegetarische Foe Yong Hai klaar. Dit is het lievelingsgerecht van mijn vriend en wanneer wij Chinees bestellen dan wordt dit uiteraard ook aan de bestelling toegevoegd. Ik nam de proef op de som en creĆ«erde mijn eigen variant. En die smaakt misschien zelfs nog wel lekkerder dan die van de Chinees. 

Dinsdag – Friese zomerse sla stamppot

stamppot

Dit is echt een super simpele, maar heerlijke zomerse stamppot. Voor een vegetarische variant kun je de spekjes vervangen voor de speckblokjes van de Vegetarische Slager.

Woensdag –Mexicaanse bonensoep

bonensoep

De combinatie van bonen, avocado en koriander vind ik fantastisch! Je kunt de soep pimpen met wat yoghurt (om de pittigheid wat te stabiliseren) en avocado, maar zonder is deze bonensoep ook mega lekker. 

Donderdag – Jerk kip met mango rijstsalade

Jerk kip

Dit gerecht is zomer op je bord! Je kunt de spiesjes op de barbecue grillen, maar dit werkt natuurlijk ook prima in een grill of koekenpan. 

Vrijdag – Risotto met kaas van Booij en kabeljauwflakes

Risotto met kaas van Booij en kabeljauwflakes

Deze risotto ziet er niet alleen voortreffelijk uit, zo smaakt hij ook! Ik kan zo blij worden van een smeuĆÆge risotto. Een heerlijk gerecht om je weekend mee in te luiden. Vergeet je de fles witte wijn niet koud te zetten? 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.