Zo jongens, de week is alweer bijna voorbij. Tijd voor een nieuw weekmenu! Hebben jullie genoten van het weekend? Ik heb het heerlijk rustig aan gedaan. Lekker veel gelezen en in huis gerommeld. Daar kan ik soms zo intens van genieten. Even niets moeten en dat doen waar je op dat moment zelf zin in hebt.
Voor deze week staat er weer een zalig weekmenu voor jullie klaar! Met welk gerecht ga jij deze week aan de slag?
Maandag – Quiche met broccolli
Op maandag maak ik deze quiche met broccoli en hamreepjes (die je overigens ook heel goed kunt weglaten voor een vega variant). En wat overblijft wordt dinsdag als lunchmaaltijd gegeten.
Dinsdag – Rucola stamppot (vega)
Dinsdag maak ik deze vegetarische rucola stamppot met gekarameliseerde rode ui e gepofte tomaten. Ik vind dit een heerlijk eenvoudig zomers stamppotje. De uien laat ik op heel laag vuur zachtjes karameliseren. Hierdoor worden ze intens zoet van smaak.
Woensdag – Paprikaroomsoep (vega)
Woensdag is soepdag! En deze week kies ik voor deze heerlijke paprikasoep die ik afmaak met een scheutje room en Parmezaanse kaas. Hierbij eet ik een stokbroodje uit de oven met zelfgemaakte kruidenboter.
Donderdag – Kabeljauw met erwtjes
Een stukje vis mag natuurlijk niet ontbreken. Ik kies voor deze kabeljauw met een puree van erwtjes en Parmezaanse kaas. Een van mijn lievelingsgerechten.
Vrijdag – Rendang
Voor het weekend kies ik voor rendang. Rendang is een heerlijk pittig stoofgerecht uit de Indonesische keuken. Het gerecht heeft wel wat tijd nodig om te stoven, maar omdat het weekend is heb ik hier alle tijd voor.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van