Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 42

Het is zondagavond, 8 uur, dus tijd voor een nieuw weekmenu! Wat heb ik genoten van dit heerlijke weekend. Zaterdag heb ik heel wat uurtjes samen met familie doorgebracht in de natuur, wat een cadeautje dit mooie herfstweer. Ik word daar echt heel erg blij van. Morgen ga ik wederom weer van dit heerlijke weer genieten. Ik ga samen met mijn lieve collegaatjes uitwaaien op het strand. Hoe fijn is dat? 

Wat zijn jullie plannen deze week? 

Meatless Monday – Spaanse knoflooksoep

knoflooksoep

Ik doe even gek… Normaal is de woensdag de dag voor soep, maar nu begin ik de week met deze Spaanse knoflooksoep. Over een klein maandje vlieg ik voor een weekje naar Sevilla. Zoveel zin in! Het is er nu nog 34 graden, hoe fijn! Als ik deze knoflooksoep daar op de kaart zie staan ga ik ‘m zeker weer bestellen. Ongelofelijk dat je met zo weinig ingrediënten zo’n lekker soepje op tafel kunt toveren. 

Dinsdag – In karnemelk gefrituurde kip met sla

kip

Geen kip, patat en appelmoes, maar YUM! Als je kip marineert in karnemelk dan wordt ‘ie boterzacht. Zo lekker! Deze sappige en malse kip combineren we met een salade met o.a. zoetzure komkommer. 

Woensdag – Couscous met gegrilde groenten 

Dit gerechtje is niet alleen een plaatje om naar te kijken. Het smaakt ook nog eens heerlijk! Deze woensdag een heerlijk vegetarisch gerecht. De killersaus maakt dit gerecht helemaal af. 

Donderdag – Pasta met tonijnsaus

Een weekmenu is niet compleet zonder een gerecht met vis. Op donderdag eet ik deze pasta met een pittige tonijnsaus. Heel eenvoudig, en heel smaakvol! 

Vrijdag – Tjap Tjoy 

Tjap Tjoy

Het is vrijdag! Het weekend staat voor de deur. Dit weekend starten we met deze heerlijke tjap tjoy met kip en rijst. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.