Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 43

Hallo allemaal! Voor mijn vaste volgers op de blog komt dit bericht iets eerder dan normaal. En dat heeft alles te maken met het feit dat ik vanmiddag een masterclass ga volgen van chefkok Alain Caron. Zooooo veel zin in! Ik verheug me er al de hele week om. Ik ben gek op Alain Caron en kijk ook graag naar het programma Binnenstebuiten waar hij keer op keer weer mooie gerechten klaarmaakt. Ik krijg daar inspiratie van, en ik hoop dat ik vanavond vol nieuwe inspiratie thuis kom. Uiteraard zal ik jullie op mijn vertellen hoe het was en wat ik allemaal gekookt en geleerd heb. Maar om die reden staat het weekmenu dus iets eerder online dan normaal 🙂 

Meatless Monday – Gado Gado

gado gado

Dit heerlijk vegetarische recept bestaat uit heel veel verse en nog knapperige groenten, een zachtgekookt eitje, rijst en zelfgemaakte pindasaus. Een van mijn favorieten! 

Dinsdag – Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Met dit gure herfstweer warm je jezelf van binnen op met deze spicy stoofschotel. Ik combineer dit stoofvlees met tortilla’s, die ik vul met het stoofvlees, verse koriander en crème fraiche. 

Woensdag – Romige champignonsoep

champignonsoep

Doodeenvoudig, maar zo lekker. Mijn ultieme comfortfood! 

Donderdag – Vispakketje met kokosrijst

Deze vispakketjes schuif je in de oven en je hebt er verder geen omkijken meer naar. Er komt geeneens een pan aan te pas! Lekker in combinatie met rijst die je kookt in kokosmelk met een beetje gember en rode peper. 

Vrijdag – Snelle kip rendang

kip rendang

Weer zo’n recept waar je heerlijk warm van wordt. Deze snelle kip rendang staat binnen 30 – 45 minuten op tafel. Dat is fijn je weekend beginnen! 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.