Weer een week voorbij. Wat vliegt de tijd! Hoe ziet jullie week eruit? Deze week staat bij mij in het teken van heel veel werken. Woensdag staat er een kookworkshop op de planning waar ik nog het een en ander voor moet regelen. Maar na deze week heb ik heerlijk een weekje vakantie. Kan niet wachten om de zon weer even op te zoeken. Het begint hier nu best koud te worden. Dit weekend bakte ik een heerlijk brood met de kaas van Booij Kaasmakers. Het recept komt morgen online! Echt een aanrader om zelf eens te maken. En het leuke is dat dit brood binnen een uur klaar is. Zo lekker om direct aan te snijden. Beetje roomboter erop, mmmm.
Meatless Monday – Surinaamse bruine bonen
Afgelopen vrijdag had ik een catering klus bij de Young Business School in Rotterdam. Twee leerlingen hadden zich vrijwillig opgegeven om te helpen, en een van de meisjes die mij hielp had het over Surinaamse bruine bonen. Ik was even vergeten hoe lekker en simpel dit gerecht is.
Dinsdag – Poké bowl met roasted pork en paksoi
Een kommetje vol lekkers! Ook super lekker met gerookte zalm of verse tonijn. Ik eet deze Poké bowl het liefst met sojaboontjes en avocado.
Woensdag – Franse uiensoep
Yum! Ik ben dol op uiensoep. Jullie ook? Wanneer je de uien 30 minuten zachtjes laat karameliseren krijg je een hele rijke smaak. En natuurlijk gratineren we de soep op het laatst even onder de grill.
Donderdag – Balti curry hamburger
Een broodje hamburger, maar dan net even anders. Pittig gekruid door de curry en afgemaakt met wat pickles en zelfgebakken naanbrood.
Vrijdag – Kabeljauw met erwtjes
Kabeljauw met beurre noisette. Een chique woord voor hazelnootboter. Super lekker met een stukje kabeljauw en een puree van erwtjes en Parmezaanse kaas.