Salades/ Vega

Zomerse salade met mango en vegetarische speckblokjes

Zomerse salade met mango

Ik ben dol op salades wanneer het buiten zo ontzettend warm is. Lang in de keuken boven allerlei hete potten en pannen staan is dan gewoon geen pretje. Zelfs niet als koken je hobby is. Ik had nog 2 paprika’s liggen die een oud oma velletje begonnen te krijgen dus die heb ik in de oven onder de grill geroosterd tot het velletje helemaal zwart was. Als je de paprika’s vervolgens laat afkoelen en het zwarte velletje verwijderd dan houd je een intens zoete paprika over. En zo ontstond ineens het idee voor deze zomerse salade met mango.

Dat de combinatie mango met spek lekker is wist ik al. Maar wij proberen hier thuis minder vlees te eten dus koos ik om de vegetarische gerookte speckjes van de Vegetarische Slager in deze salade te gebruiken. Samen met de mango, honing tomaatjes, een fijngesnipperd sjalotje en veldsla zet je binnen een handomdraai een heerlijke salade in elkaar. 

De salade breng ik op smaak met de mango azijn en olijfolie van de Kaazaak. Deze fijne kaaswinkel verkoopt niet alleen kazen, maar ook heerlijke olie, azijn, vers gebrande noten en nog veel meer lekkers. Ik word altijd erg hebberig wanneer ik een bezoekje aan deze winkel breng. 

Zullen we lekker aan de slag gaan met deze zomerse salade met mango?  


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Zomerse salade met mango

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 15 minuten

Ingrediënten

  • 2 rode paprika's
  • 1 sjalot
  • 1 mango
  • een handje honing tomaatjes
  • 1 zakje veldsla
  • gerookte speckreepjes
  • olijfolie
  • (mango) azijn
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Was de paprika's en leg deze op een bakplaat met bakpapier.

2

Zet de oven op grillstand en op de hoogste temperatuur. Schuif de bakplaat in de oven. Wanneer de paprika zwart begint te kleuren dan draai je de paprika om zodat die aan alle kanten zwart blakert.

3

Leg de paprika's op een bord en leg hier een schone theedoek op. Laat afkoelen.

4

Bak de speckreepjes in wat olijfolie knapperig en goudbruin.

5

Snipper ondertussen de sjalot. Snijd de tomaatjes door midden en de mango in blokjes.

6

Wanneer de paprika's zijn afgekoeld verwijder je het zwarte velletje. Maak de paprika schoon en snijd deze in blokjes.

7

Doe alle ingrediënten in een kom en meng dit samen met en scheutje olijfolie, mango azijn en wat peper en zout door elkaar.

8

Eetsmakelijk!

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Weekmenu 33 – Blije Bietjes
    12 augustus 2018 at 18:54

    […] Maandag – Zomerse salade met mango en vegetarische speckblokjes […]

  • Laat een bericht achter

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    Naast allerlei zoete koekjes verzamelt Blije Bietjes ook digitale cookies. Vind je dat OK?

    Close