Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Easy peasy eiersalade

Soms wil je gewoon een makkelijk recept, toch? Zeker met Pasen, wanneer je de tafel al vol moet toveren met allerlei heerlijks. Dit jaar doe ik het lekker easy, en daarom deel ik vandaag het recept voor deze easy peasy eiersalade die echt super lekker is, en ook nog eens heel erg makkelijk te bereiden. Een kind kan de was doen!

Voor deze ei salade gebruik ik slechts een aantal ingrediënten die hoogst waarschijnlijk al in je koelkast liggen. Denk aan een sjalotje, een stukje paprika, wat augurk en om het geheel lekker smeuïg te maken (mijn autocorrect veranderd smeuïg altijd in smerig) gebruik ik wat mayonaise en Griekse yoghurt. Dan nog een beetje peper en zout en klaar is deze easy peasy ei salade.

Ik vind deze salade lekker op toast en combineer dit dan graag met wat verse baby spinazie. Heb je dat niet in huis dan kun je natuurlijk ook prima rucola of veldsla gebruiken.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Easy peasy eiersalade

Print recept
Aantal personen: 2 personen Bereidingstijd: 10 minuten

Ingrediënten

  • 3 eieren
  • 0,5 sjalotje
  • 1 augurk
  • 1/3 rode paprika
  • mayonaise
  • Griekse yoghurt
  • peper en zout

Zo maak je het

1

Kook de eieren in kokend water in ongeveer 8 minuten hard. Laat ze schrikken onder koud water en pel de eieren.

2

Snijd ondertussen de sjalot zeer fijn en snijd de augurk en rode paprika in kleine blokjes.

3

Prak de eieren met een vork fijn en meng deze met de garnituur. Voeg vervolgens 1 eetlepel mayonaise en 1 eetlepel Griekse yoghurt toe. Roer goed door totdat het een smeuïg geheel is. Voeg eventueel wat extra mayonaise of Griekse yoghurt toe.

4

Breng het geheel op smaak met peper en zout en serveer deze eiersalade op versgebakken toast.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.