Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 17

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Italiaanse maaltijd salade

Italiaanse maaltijd salade
Vandaag is het Tweede Paasdag. Op deze dag ga ik gezellig brunchen met mijn familie en daarna vertrekken wij richting het strand voor een lekkere strandwandeling en een drankje. De weersvoorspellingen zien er fantastisch uit, dus dat gaat helemaal goed komen. ‘s Avonds houd ik het dus simpel en maak ik deze Italiaanse maaltijdsalade. Ik zal waarschijnlijk wel wat overhouden, want na een uitgebreide brunch heb ik waarschijnlijk niet heel veel trek meer. De rest bewaar ik voor lunch voor de volgende dag.

Dinsdag – Couscous met geroosterde groentjes en een killersaus

Vandaag staat deze heerlijke vegetarische couscous met gegrilde groenten op het menu. De saus kun je, mocht je dinsdag niet al teveel tijd hebben, ook prima een dag van tevoren klaarmaken. De groenten schuif je zo de oven in en die doet de rest van het werk. Op de saus na dus een heel eenvoudig en snel recept.

Woensdag – Geroosterde tomatensoep

geroosterde tomatensoep
Hmmm! Door alleen al naar deze soep te kijken begin ik al te watertanden. De basis van deze soep rooster je in de oven en pureer je daarna glad. De pesto maken we van Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, tijm, zongedroogde tomaten en een mooie olijfolie. Dit geeft de soep nog meer body.

Donderdag –Vispakketje met kokosrijst

Het is tijd om de restjes uit de koelkast op te maken. Ik heb altijd wel wat groenten liggen en deze zijn ideaal om in een vispakketje te verwerken. Het recept is dus ter inspiratie. Varieer er lekker op los 🙂

Vrijdag – Foe Yong Hai

Foe Yong Hai
Bestel je wel eens eten bij de Chinees? En wat eet jij dan graag? Ik ben dol op Foe Yong Hai, maar wat minder dol op het bestellen van eten. Ik vind het ook altijd erg duur. Zelf maken is mijn inziens vaak nog lekkerder en uiteraard veel goedkoper. Ik maak er bami bij.

Zaterdag – Jerk kip met mango rijstsalade

Jerk kip
Ik ga deze zaterdag voor deze heerlijke jerk kip met een mango rijst salade en een groene chimichurri saus. Die mango rijst salade kun je prima voorbereiden en koud zetten in de koelkast.

Zondag – Bananen muffins

bananen muffins
Zondag is bakdag en vandaag ga ik voor deze gezonde bananen muffins met een topping van zaden en pompoenpitten. Een goed en lekker begin van de dag.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.