Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 22

Hallo allemaal! Het is zondagavond dus tijd voor een nieuw weekmenu! Hebben jullie genoten van dit zonnige en warme weekend? Jeetje, ik vond het gister (zaterdag) toch wel even iets te warm. De thermostaat gaf 26,5 graden aan in ons huis. Toch moest ik voor Blije Bietjes het een en ander in de keuken voorbereiden. Geen pretje! ‘s Avonds zijn we de hort op gegaan en hebben we lekker op een terrasje gegeten en biertjes gedronken. We aten bij Holy Smoke aan de Kruiskade in Rotterdam. Hoe dat was lees je binnenkort in mijn review. 

Verder had ik de hond van mijn ouders te logeren. Fijn, want dat verplicht je om toch 3 keer per dag even naar buiten te gaan voor een wandeling. Vanmorgen ging de wekker om 08:15. Mijn vriend vroeg slaperig “moet dit…?” “Ja, dat moet, we hebben een hond te logeren lieverd”. “Ohja” was zijn antwoord en vervolgens draaide hij zich weer lekker om. Prima hoor, want na ons etentje gisteravond viel ik als een blok in slaap op de bank en heeft mijn vriend de hond uitgelaten. Bovendien vind ik het helemaal geen straf om ‘s ochtends vroeg door het park te wandelen. Op een enkele hardloper kom je dan niemand tegen. Dat is zo fijn wakker worden 🙂 

De hond is inmiddels weer bij mijn ouders en ik ben nog even aan de slag gegaan in de keuken. Zo heb ik de voorbereidingen gedaan voor het eten van vanavond en heb ik gembersiroop gemaakt. Super lekker met ijskoud water, een citroentje, munt en ijsblokjes. Helemaal als het zo warm is zoals de afgelopen dagen. Dit recept komt deze week nog op de blog! 

Nu is het tijd om weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar te zetten. Koken jullie deze week gezellig met mij mee? 

Maandag – Turkse pide broodjes met pittig gehaktmengsel

turkse pide

Yum! Deze zelfgemaakte Turkse broodjes zijn erg lekker. Perfect als je nog een restje soep in de vriezer hebt. Ook leuk om deze broodjes mee te nemen voor een picknick in het park of op het strand! 

Dinsdag – Spaghetti carbonara

Met zo weinig ingrediënten als in dit recept blijft het toch iedere keer weer een feestje als je dit op je bord krijgt. Zoveel smaak, en super eenvoudig klaar te maken. 

Woensdag – Harira soep 

harira soep

Een kleine 2 weken geleden begon voor velen de Ramadan. 2 jaar geleden deed ik een dagje mee en maakte ik deze typische Marokkaanse soep klaar die tijdens de Ramadan veel gegeten wordt. 

Donderdag – Salade met gesmoorde venkel en zalm

Salade met gesmoorde venkel en zalm

Deze salade met gerookte zalm, gesmoorde venkel en krielaardappeltjes was een groot succes! En daarom zet ik hem deze week weer op het menu. Houden jullie ook zo van een frisse maaltijdsalade? 

Vrijdag – Soja kip uit de oven

soja kip uit de oven

Het is vrijdag, de week is weer voorbij! En hoe lekker ziet deze kip eruit? Daar krijg je toch meteen zin? Combineer deze kip met gewokte groenten en wat rijst en je tovert zo een heerlijk gerecht op tafel 🙂


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.