Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 24

Hallo lieve jongens en meisjes! Jeetje, ik realiseerde me eigenlijk net pas (17:30 uur) dat het vandaag zondag is en dus tijd voor een nieuw weekmenu. Ik ben een beetje uit mijn ritme doordat ik deze week bijna iedere avond heb gewerkt en met mijn collega’s naar Friesland ben geweest. Wat was dat een feestje! Een tijdje terug gaven wij een rondleiding aan het personeel van Haje Hotels. In ruil daarvoor kregen wij een overnachting, 3 gangen diner, ontbijt en een sloeptocht aangeboden. Hoe leuk! 

De volgende dag zijn we naar mijn geboorteplaats gereden en hebben we geluncht op de boerderij van vrienden van mijn ouders. Ik heb maar heel kort in Friesland gewoond, maar toch voel ik mij daar iedere keer weer thuis. Ik ben geboren in een heel mooi en klein dorpje met slechts 500 inwoners. Het is daar intens rustig en er staan zoveel mooie huizen. We zijn ook nog even langs ons oude huis gelopen, zie hieronder. Wat een mooi huis he? 

De week vloog dus voorbij! Afgelopen vrijdag kwamen twee vrienden van mijn vriend eten. Ik maakte een hele kip uit de oven die ik vulde met citroen en in heb gesmeerd met harissa. Zalig! De foto’s zijn alleen niet helemaal naar mijn zin, dus ik ga ‘m nog een keer maken om dit heerlijke recept op mijn blog te plaatsen. Nog eventjes geduld dus 🙂 

Voor nu wens ik jullie een hele fijne week en eet lekker! 

Maandag – Romige pastasaus met tortellini

Romige pastasaus met tortellini

Deze romige pastasaus met tortellini is het lievelingsrecept van mij vriend. Ik maak hem altijd super blij met dit gerecht. En stiekem vind ik het zelf ook heel erg lekker. Simpel, want binnen 30 minuten kun je aanvallen 🙂 

Dinsdag – Friese zomerse sla stamppot

stamppot

Na een bezoekje in het mooie Friesland kan deze zomerse stamppot natuurlijk niet ontbreken. Ik ben er dol op! Deze stamppot heeft iets weg van een andijviestamppot, maar door het toevoegen van het sap van een citroen krijgt dit gerecht een hele frisse noot. Heerlijk bij de wat vettige en zoute uitgebakken spekjes. 

Woensdag – Geroosterde tomatensoep

geroosterde tomatensoep

Hmmm! Deze soep van geroosterde tomaten en een pesto van zongedroogde tomaten is net even anders dan de gewone tomatensoep. 

Donderdag – Quiche met broccolli

quiche met broccoli

Quiches zijn ideaal om van tevoren te maken en even op te piepen in de oven. Lekker als lunchgerecht, bij de borrel of als hoofdmaaltijd met een groene salade ernaast. Deze variant met broccoli, prei en hamreepjes is hier favoriet! 

Vrijdag – Kabeljauw met erwtjes

kerst hoofd

Ik blijf dit een mooi gerecht vinden! Kabeljauw met beurre noisette en een stamppotje van erwtjes en Parmezaanse kaas. Wat frisse citroenrasp maakt dit gerecht helemaal af! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.