Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 29

Het is een zomerse zondag vandaag! Heerlijk he? Tijd om het weekmenu voor aankomende week klaar te zetten. Ik vind het altijd zo leuk om in contact te zijn met de mensen die mij volgen. Zo kreeg ik laatst via Instagram de vraag of ik niet een keer een compleet vega weekmenu wilde maken. Natuurlijk wil ik dat! Het onderwerp minder vlees eten wordt hier in huis regelmatig besproken. Mijn vriend en ik zijn allebei fel tegen de bio industrie en de manier waarop er met dieren wordt omgegaan. Toen ik onlangs het nieuws las over de tig boetes die aan slachthuizen zijn uitgedeeld, en de reden waarom zij deze boetes kregen brak mijn hart. Dit kan toch niet gebeuren… Dit moet stoppen! Hier volgt later nog een aparte blogpost over. 

Of wij ooit volledig vegetarisch gaan eten kan ik nu nog niet zeggen. Het heeft wel mijn voorkeur om ooit volledig om te gaan. Wel kiezen wij ervoor om zoveel mogelijk vegetarisch te eten. Het vlees dat wij halen is van biologische afkomst en ik heb de slager gevraagd met welke slachthuizen hij samenwerkt. Dit is gelukkig een kleinschalig slachthuis die met respect met de dieren omgaat. Wij beperken onze vleesconsumptie tot 2 keer in de week. 

Een vega weekmenu dus! Ik ben helemaal voor. Wie doet er deze week met mij mee? 

Maandag – Couscous met geroosterde groentjes en een killersaus

De maandag beginnen we met deze heerlijke couscous met geroosterde groenten en een heerlijke saus. Deze saus maak je van uien die je zachtjes laat karameliseren en op smaak brengt met o.a. rode peper, knoflook, rozijnen, koriander, tomaat en een bijzondere mix van specerijen. Begin je al te watertanden?  

Dinsdag – Rucola stamppot

rucola stamppot

Yum! Deze vegetarische stamppot met rucola, gepofte tomaatjes en gekarameliseerde rode uien is zo lekker! En ook nog eens eenvoudig klaar te maken. 1+1 = 2 🙂 

Woensdag – Creamy courgette soep zonder room

courgette soep

Woensdag is soepdag en vandaag eten wij deze heerlijke courgette soep zonder ROOM! Dit recept is niet alleen vegetarisch, maar zelfs vegan. En ook nog eens heel lekker. Echt het proberen waard. 

Donderdag – Surinaamse bruine bonen (BBR)

Ik ben dol op dit recept! Bonen zijn super gezond. De bruine bonen zitten barstensvol voedingsstoffen zoals vezels, eiwitten, foliumzuur, vitamine K, magnesium etc. Bonen kunnen helpen bij het omlaag brengen van een te hoog cholesterolgehalte. 

Vrijdag – Falafel

falafel

Het weekend staat voor de deur. En het weekend luiden we in met deze pitabroodjes, sla, falafel en een zelfgemaakte knoflooksaus. Fijn weekend!  


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.