Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 32

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Andijviestamppot 2.0

andijviestamppot
Toen ik onlangs dit recept deelde schoten mijn bezoekersaantallen de lucht in. Ik heb al veel positieve reacties op dit recept ontvangen en ook hier in huis blijft deze vernieuwde stamppot favoriet.

Dinsdag – Risotto met paddenstoelen en prei

risotto met paddenstoelen en prei
Vroeger dacht ik altijd dat een risotto alleen voor het weekend bedoeld was omdat het toch wat tijd vergt om de rijst volledig gaar te laten worden. Inmiddels heb ik ervaren dat je een risotto ook prima doordeweeks kunt klaarmaken. Ik maak vaak de keuken tussendoor schoon. Zo blijf ik altijd in de buurt, maar doe ik ondertussen nog iets nuttigs.

Woensdag – Tomaten-crèmesoep

Tomaten-crèmesoep
De tomaten zijn nu volop in het seizoen. Het moment om hier een heerlijke pan soep van te maken. Stokbroodje erbij, wat heerlijke kazen en je hebt een heerlijke maaltijd.

Donderdag – Foe Yong Hai

Foe Yong Hai
Foe Young Hai is een Chinees recept met ei en groenten. Je kunt er kip aan toevoegen, maar die laat ik voor nu achterwege. Lekker met bami of witte rijst.

Vrijdag – Plaatpizza met tonijn – 30 minuten gerecht

plaatpizza met tonijn
Een plaatpizza is zo gemaakt en ideaal om restjes uit je koelkast in te verwerken. Ik heb dus ook nooit een vast recept en varieer er rustig op los. Een blikje tonijn heb ik altijd wel in de kast liggen.

Zaterdag – Tortilla met pulled pork van oesterzwam

Tortilla met pulled pork van oesterzwam
Het recept voor deze tortilla wrap met pulled oesterzwam is natuurlijk gebaseerd op de pulled pork. De oesterzwam laat zich, net als een gebraden stuk varken, goed uit elkaar trekken. Een goed en smaakvol plantaardig alternatief dus! De zelfgemaakte barbecuesaus maak je binnen no time klaar en maakt het gerecht helemaal af.

Zondag – Drie in de pan met appel en rozijnen

drie in de pan
Als je op zondagochtend wakker wordt en zin hebt in een simpel en lekker ontbijt dan zijn deze drie in de pan een goede keuze. Met slechts een aantal ingrediënten tover je deze pannenkoekjes al op tafel. En zeg nou zelf, dat is toch een goed begin van de dag?

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

One thought on “Weekmenu 32

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.