Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 38

Kijken jullie ook zo uit naar deze week? Wat een cadeautje dat het deze week nog zulk mooi weer wordt. Ik vind het heerlijk om wakker te worden, de gordijnen te openen en verrast te worden met een heerlijk zonnetje. Ik ga er deze week nog even intens van genieten. Hoewel ik stiekem al best wel verlang naar de herfst heb ik voor deze week toch nog voor wat zomerse gerechten gekozen. Achter de schermen is het een ander verhaal, want vandaag ga ik aan de slag met een vegetarische erwtensoep 🙂 

Maandag – Salade met gesmoorde venkel en zalm

Salade met gesmoorde venkel en zalm

Deze rijkgevulde salade met o.a. little gem, boontjes, krieltjes, venkel en zalm past perfect bij het mooie weer van vandaag! Het zachtgekookte eitje maakt de salade helemaal af.

Dinsdag – Oosterse andijvie uit de wok (vega)

andijvie

Een gerecht wat hier regelmatig terugkeert op tafel. Deze Oosterse andijvie uit de wok eet ik graag in combinatie met wat vegetarische gehaktballetjes. Je kunt er wat gekookte rijst of aardappeltjes bij serveren. 

Woensdag – Spaanse knoflooksoep (vega)

knoflooksoep

Als je van pittige smaken houdt dan is deze soep echt de moeite waard om eens op tafel te toveren. Met slechts een aantal ingrediënten zet je deze heerlijke Spaanse knoflooksoep op tafel. De gerookte paprikapoeder en cayennepeper geven deze soep een pittige smaak. 

Donderdag – Pasta Arrabiata

Pasta arrabiata

Ik houd van de Italiaanse keuken. Wanneer je kookt met slechts een aantal ingrediënten, maar bewust kiest voor ingrediënten van goede kwaliteit, dan heb je verder niet heel veel meer nodig om een mooi gerecht op tafel te zetten. Dat geldt ook voor deze pasta. 

Vrijdag – Rucola stamppot (vega)

rucola stamppot

We sluiten de werkweek af met dit zomerse stamppot van rucola, gepofte tomaten en gekarameliseerde rode ui. 

Eet lekker! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.