Borrelen, wie houdt er niet van? Ik vind het altijd zo gezellig om samen met familie of vrienden aan tafel te zitten met een goed glas wijn, een tafel vol heerlijke borrelhapjes en een fijn muziekje op de achtergrond. Een kaasplankje met verschillende kazen en uienchutney doet het altijd goed, maar soms is het ook leuk om even uit te pakken in de keuken en iets speciaals op tafel te zetten.
Hieronder vind je 10 borrelhapjes recepten om jouw borrel of verjaardagsfeestje mee aan te kleden.
Soda brood met honing klaver geitenkaas (vega)
Dit brood kun je met iedere kaas die je lekker vindt maken. Persoonlijk zou ik wel kiezen voor een kaas waar kruiden of specerijen aan toe zijn gevoegd. Dit geeft het brood extra veel smaak.
Steak tartare in 15 minuten
Organiseer je een borrel en zijn er mannen in het gezelschap? Dan kan een steak tartare natuurlijk niet ontbreken. Ik breng deze steak tartare op smaak met truffelolie. Een combinatie die iedereen super lekker vindt!
Champignons in bierbeslag (vega)
Het bierbeslag geeft een heerlijk krokant jasje aan de champignons. Ben je niet zo dol op champignons? Probeer het dan eens met reepjes paprika, courgette of groene asperges. Yum!
Knoflook borrelbrood (vega)
Het knoflookmengsel maak je van knoflook, peterselie en wat olijfolie. Snijd het stokbrood in, vul met het knoflookmengsel en bak dit vervolgens af in de oven. Voilà! Uw zelfgemaakte knoflookbrood.
Afghaanse auberginedip (vega)
Ik ben dol op gepofte aubergines. Je kunt er voor kiezen om de aubergines rondom je gaspit zwart te roosteren, maar dit werkt net zo makkelijk in de oven. Zet de oven op de hoogste stand (250 graden) en prik de aubergines rondom in met een vork. Pof de aubergines in ongeveer 1 uur gaar en keer ze regelmatig even om.
Liefdes borrel brood
Liefde gaat door de maag zeggen ze wel eens. En wanneer je dit brood klaarmaakt voor de mensen die je lief hebt dan ben je lekker bezig! Het brood vulde ik met parmaham, mozzarella en kruidenolie. Voor een vega variant kun je de ham natuurlijk prima weglaten.
Kruidenboter met zongedroogde tomaten (vega)
Zelfgemaakte kruidenboter is zoveel lekkerder dan kruidenboter van de supermarkt. En het is een fluitje van een cent, dus waarom zou je nog zo’n bakje uit de supermarkt kopen? Het leuke van zelf je kruidenboter maken is dat je zelf kunt experimenteren met de ingrediënten. Voor deze kruidenboter koos ik voor zongedroogde tomaten, kruiden en natuurlijk niet te vergeten: knoflook!
Koolrolletjes met spicy gehakt
Als je ergens een mini groen kolletje op de kop kunt tikken dan is het erg leuk en lekker om deze gevulde koolrolletjes te maken. Even iets totaal anders, maar ook deze groene rolletjes snacken lekker weg.
Turkse pide broodjes met pittig gehaktmengsel
Deze Turkse pide broodjes met krokant korstje zijn van binnen zacht en het pittige gehaktmengsel heeft super veel smaak, maar is niet al te pittig. Eigenlijk precies goed. Net zoals ze bij de Turkse bakker proeven.
Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.
Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van