Van de 161 recepten die ik hier op mijn blog Blije Bietjes heb geschreven heb ik slechts 9 dessert recepten met jullie gedeeld. Ik moet eerlijk bekennen dat ik totaal geen zoetekauw ben, en het dessert eigenlijk altijd oversla. Mij maak je veel blijer met een lekker voorgerecht, kaasjes, vleesjes en verschillende borrelhapjes. Mijn blog weerspiegelt dat wat ik graag eet, en daar horen zoete toetjes niet zo bij. Alleen schrijf ik niet voor mezelf, maar voor jullie. Dus hoog tijd voor een lekkere toet! Wat dacht je van een warm chocolade cakeje uit de oven waarvan de binnenkant nog zacht en vloeibaar is?
En…? Lekker?
Oke, ik moet eerlijk toegeven dat dit cakeje bij mij heel erg goed in de smaak viel. Daar zorgt de chocolade en enorme hoeveelheid roomboter en suiker natuurlijk wel voor. Echt gezond is dit cakeje dus niet, maar af en toe mag je jezelf toch best wel even kietelen? Helemaal in de decembermaand, want dit gerechtje past ook perfect als afsluiter van een mooi kerstdiner. Combineer met sinaasappel compote of deze sappige peren op siroop. Toefje slagroom erbij. Klaar is kees! De cakejes kun je 1 dag van tevoren afgedekt met plastic folie klaarzetten in de koelkast. Ook fijn, dan hoef je niet de hele kerstavond in de keuken door te brengen. Laat de cakejes eerst op kamer temperatuur komen, verwarm je oven 10 minuten voor op 200 graden en bak deze vervolgens in 8 tot 10 minuten af.
Vind je buiten de kerst een mooi excuus om dit heerlijke chocolade cakeje te eten? Dan is het vast fijn om te weten dat het beslag binnen 10 minuten klaar is. Als je de oven van tevoren voor verwarmt dan heb je in 18 minuten een goddelijk toetje op tafel staan. In principe heeft dit cakeje geen extra ingrediënten nodig, maar je kunt natuurlijk ook wat geraspte sinaasappelschil in het beslag doen. Of wat blauwe bessen of frambozen in het beslag verstoppen. Keuze alom! Veel bakplezier en geniet!
Wandelend chocolade cakeje
Print receptIngrediënten
- 100 gram pure chocolade
- 100 gram roomboter
- 50 gram bloem
- 100 gram suiker
- 2 hele eieren, 2 eidooiers
- cacao
Zo maak je het
Verwarm de oven voor op 200 graden.
Verwarm de chocolade samen met de roomboter au bien marie. Zet hiervoor een steelpannetje met water op het vuur en plaats hierboven een bakje. Let erop dat het bakje het water niet mag raken. Smelt hierin de chocolade en roomboter.
Zet dit vervolgens opzij om het chocolade mengsel wat af te laten koelen.
Zeef 50 gram bloem in een kom. Doe hier de suiker en de eieren bij en meng alles met een garde goed door elkaar.
Wanneer het chocolade mengsel op kamertemperatuur is meng je dit met het beslag.
Vet de vormpjes in met wat boter en bestuif de vormpjes met cacao. Schud het overtollige cacao uit de vormpjes.
Schenk het beslag in de cakevormpjes en zet de cakejes zo'n 8 tot 10 minuten in de oven.
Als je dan een keer zondigt, dan maar meteen goed en wel met dit cakeje! Mjammie.
Ben zojuist getrakteerd op zo’n cakeje. Heerlijk. En dat terwijl ik ook niet zo’n zoetekauw ben.
Super leuk! Heeft het je wel gesmaakt ondanks je niet zo fan bent van zoet?