Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 30

Hebben jullie genoten van het mooie weekend? Begint voor jou de werkweek morgen weer of mag je genieten van een welverdienende vakantie? Afgelopen vrijdag was mijn laatste werkdag en ik zit as we speak op dit moment in de auto op weg naar Frankrijk.

De auto is volgepakt met pannen en al mijn kruiden, want naast vakantie vieren ga ik ook nog koken voor een aantal gasten. Super veel zin in! Benieuwd naar wat ik daar ga koken? Volg dan mijn Instagram stories, want daar geef ik je een kijkje achter de schermen. Uiteraard zal ik na de vakantie uitgebreid verslag doen op mijn blog.

Vorige week deelde ik een volledig vegetarisch weekmenu. IK heb hier een hoop positieve reacties op mogen ontvangen. Leuk dat dit onderwerp jullie zo aanspreekt en fijn om te weten dat jullie het niet erg vinden om wat vaker vegetarische recepten op de blog te zien.

Maandag – Sticky chicken salade

 sticky chicken salade

We beginnen de week met deze sticky chicken salade. Deze salade bedacht ik afgelopen zomer nadat ik een teleurstellende sticky chicken geserveerrd kreeg in Kroatie. Deze variant smaakt mij een stuk beter!

Dinsdag – Easy risotto met courgette en erwtjes (vega)

 risotto

Dat risotto niet zo moeilijk is als het lijkt roep ik al regelmatig. Maar deze variant van parelgort is helemaal appeltje eitje. Je voegt de bouillon in een keer toe en dan is het wachten tot de parelgort de juite bite heeft.

Woensdag – Kruidige tomatensoep (vega)

 tomatensoep

Deze tomatensoep maak je nu natuurlijk met heerlijke verse tomaten. De soep breng ik op smaak met komijn en korianderzaad. De kikkererwten geven deze soep net wat meer body. 

Donderdag – Rucola stamppot (vega)

 rucola stamppot

Een Hollandse maaltijd mag natuurlijk niet ontbreken want ik ben daar stiekem best wel dol op. Deze rucola stramppot laat zien dat je ook in de zomer nog prima kunt blijven stampen. De gekarameliseerde uien maken dit gerecht helemaal af.

Vrijdag – Pittige kip met ananas

 pittige kip met ananas

Hmm! Dit gerecht aten wij vroeger thuis al. Eigenlijk houd ik helemaal niet van warm fruit in mijn eten, maar bij dit gerecht vind ik het heerlijk.


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.