Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 36

Na een heerlijk familieweekend op de Veluwe ben ik weer terug in mijn oude vertrouwde stad. De afgelopen dagen hebben we een heerlijk weekend gehad met alle ooms, tante’s, neven, nichten en natuurlijk mijn lieve oma. Wat is het toch ontzettend fijn om tijd door te brengen met de mensen van wie je houdt.

Sinds vandaag zijn de scholen weer begonnen en keert iedereen weer terug in het dagelijkse ritme. Dag vakantie, hallo normaal leven! Zijn jullie er allemaal weer klaar voor? Ik heb alle spullen weer uitgepakt, de wasmachine draait en ik ben klaar voor deze nieuwe week! Helaas nog steeds met oorpijn, want de druppels die ik van de dokter heb gekregen werken niet goed genoeg. Hopelijk gaat een antibiotica kuur daar verandering in brengen. 

Vandaag ben ik de week redelijk rustig begonnen. Ik heb de werkmail weggewerkt, wat in huis gedaan en ben nu lekker wat eten aan het voorbereiden. Kom maar door met deze nieuwe week, ik heb er zin in! 

Maandag – Romige pastasaus met tortellini

Romige pastasaus met tortellini

Vandaag eten we deze romige pastasaus met tortellini. Deze keer maak ik een vegetarische variant. De hamblokjes vervang ik door geroosterde tomaat. Het recept vind je binnenkort op mijn blog!

Dinsdag – Oosterse andijvie uit de wok (vega) 

andijvie

Toen wij afgelopen zondag uit eten gingen zag ik een zuurkool en andijvie stamppot op de kaart staan. Ik had daar echt mega veel zin in, dus ik besloot meteen om dit deze week op ons weekmenu te zetten. Deze Oosterse andijvie verwerk ik tot een stamppot en combineer ik met vegetarische pittige falafel balletjes. 

Woensdag – Vegan courgette kokos soep

vegan courgette kokos soep

Van 2 courgettes en wat heerlijke kruiden zoals garam masala en komijn tover je binnen no time een heerlijk soepje op tafel. Lekker met een stokbroodje met pittige hummus. 

Donderdag – Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus (vega)

gado gado

Deze Gado Gado blijft hier favoriet. Heerlijk in combinatie met de zelfgemaakte pindasaus en een zachtgekookt eitje. De groenten blanceer ik heel kort, zodat deze nog lekker knapperig zijn en alle vitamine en mineralen behouden blijven. 

Vrijdag – Jerk kip met mango rijstsalade

Jerk kip

Het is vrijdag! Het weekend staat voor de deur en wij eten deze heerlijke jerk kip met een super easy mango rijstsalade. Een heerlijke start om je weekend mee af te trappen! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.