Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 38

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Witlof met mosterd kaassaus

Witlof met mosterd kaassaus
Deze witlof schotel met mosterd kaassaus plaatste ik deze week online. Wow! Wat een hoop reacties op het recept. Super leuk om te lezen dat jullie zo enthousiast.

Dinsdag – Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten
Ik ben dol op de structuur van parelcouscous en dol op geroosterde groenten. Die worden dan veel zoeter van smaak. Lekker met een gebakken visje.

Woensdag – Noedelsoep met zalm en groenten

Woensdag is soepdag! En vandaag kies ik voor deze heerlijke noedelsoep met zalm en verse groenten. Snel klaar te maken en heel smaakvol.

Donderdag – Romige pasta

Romige pastasaus met tortellini
Deze heerlijke romige pasta saus met tortellini is niet alleen super simpel klaar te maken, het is ook nog eens budgetproof. Voor dit gerecht betaalde ik 1,61 euro per persoon.

Vrijdag – Kokos kip kerrie

kokos kip kerrie
Wie is er niet opgegroeid met kip kerrie? Ik eet het nog steeds heel graag. Deze variatie met kokos, champignons, spinazie en chiliflakes is hier in huis favoriet. Licht pittig en vol van smaak.

Zaterdag – Surinaamse bami

Surinaamse bami
Dit gerecht moet je gewoon maken, Punt.

Zondag – Pruimencake

pruimencake
Afgelopen zondag bakte ik deze overheerlijke pruimencake. En terwijl ik eigenlijk helemaal geen fan ben van bakken was ik toch erg tevreden met het eindresultaat. De cake is schoon op gegaan. Een aanrader om eens te maken!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

2 thoughts on “Weekmenu 38

  1. Hoi Berber!
    De komende week eten we in elk geval de kokos kip kerrie en de Surinaamse bami.
    En jij weer bedankt voor de inspiratie en de recepten .
    Groet, Joke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.