Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 15

Hoi allemaal! Ik laat mijn snoetje weer even zien na een radiostilte van bijna 2 weken. Het is momenteel erg druk met alle voorbereidingen rondom de verhuizing dat het bloggen er een beetje bij inschiet. Volgende week vrijdag is het eindelijk zover en ik kan niet wachten tot de hele verhuizing achter de rug is. We slapen al een week op de grond omdat ons bed vorige week door het grofvuil werd opgehaald, overal staan dozen en het is gewoon super ongezellig in huis. Afgelopen vrijdag parkeerde ik nogal hardhandig mijn duim tussen twee tafels. AUW! Vervolgens ben ik toch maar naar het ziekenhuis gereden voor onderzoek en foto’s om te kijken of mijn duim niet gebroken was. Dat was gelukkig niet het geval, maar hij is wel zwaar gekneusd en dat voel ik nog steeds. Fikse pijnscheuten, echt geen pretje. Mijn vingers zitten in het verband en ik moet proberen de komende tijd rust te houden. Dat is best lastig als je over 5 dagen gaat verhuizen, maar gelukkig kan ik nog het een en ander met 1 rechterhand. 

Ik houd het daarom kort, want typen met 1 hand schiet ook niet echt op 🙂 De temperaturen stijgen, dus ik zet een lekker lente-achtig weekmenu voor jullie klaar. Geniet van deze week! 

Maandag – De lekkerste kip salade 

Dit is by far de lekkerste salade met kip die ik ooit gegeten heb. Ik maakte hem een paar jaar terug voor het eerst voor mijn zus klaar. Zij en deze salade waren op slag verliefd op elkaar en sindsdien komt hij geregeld bij haar langs. Probeer het maar eens! 

Dinsdag – Risotto met kabeljauw

Risotto met kaas van Booij en kabeljauwflakes

Onlangs maakte ik deze fantastisch lekkere risotto klaar met de paprika chipotle kaas van Booij Kaasmakers. Een feestje op je bord en in je mond! Ik combineerde deze risotto met zelfgedroogde tomaten uit de oven en kappertjes. Lekker!!!

Woensdag – Noedelsoep met zalm en groenten 

Ik ben dol op noedelsoep en helemaal wanneer je de basis, de bouillon dus, zelf maakt. Als je daar geen tijd voor hebt dan is dat natuurlijk ook helemaal geen probleem. Bij bijna iedere visboer kun je tegenwoordige heerlijke visbouillon kopen. Werkt ook fantastisch! 

Donderdag – Kip tandoori

kip tandoori

 

Hmmm, deze kip tandoori met zoetzure komkommer is super lekker op een zonnige dag. Ik combineer deze kip tandoori met zelfgemaakte harrissa.

Vrijdag – Babi ketjap

babi ketjap

Het is vrijdag! Onze verhuisdag en het weekend dat voor de deur staat. Na een hele dag verhuizen staat er hier een afhaalmaaltijd op de planning. We gaan chinees bestellen! Kan jij natuurlijk ook doen, maar je kunt ook zelf aan de slag met deze fantastische lekkere babi ketjap! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.