Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 25

Het is zondagochtend en ik zit heerlijk aan een kopje koffie aan de keuken bar. Buiten is het bewolkt dus een mooi moment om het weekmenu voor aankomende week voor te bereiden en daarna nog even te genieten van deze vrije dag. De afgelopen dagen heb ik erg veel nagedacht over waar ik naartoe wil met Blije Bietjes. Samen met mijn vriend zijn we dat nu vorm aan het geven en alles aan het uitwerken. Ik merk dat het mij super veel energie geeft en dat ik er enthousiast van word. Hopelijk jullie ook 🙂 Binnenkort zal ik hier een aparte post aan wijden om jullie te vertellen wat er de komende periode gaat veranderen. 

De weersvoorspellingen zien er gunstig uit voor woensdag, dus ik heb de soepdag even verplaatst naar donderdag. Woensdag is het bbq time en maken we de dronken kip! Die smaken heerlijk met bijvoorbeeld hasselback aardappelen of een frisse aardappelsalade. De karkassen van de kippetjes kun je vervolgens gebruiken voor de kippensoep die op donderdag op de planning staat. 

Maak er een mooie en gezellige week van! Eetsmakelijk 🙂 

Maandag – Risotto met erwtjes en zalm

risotto zalm

Een goed begin van de nieuwe week! Deze intens smeuige risotto (hahaha, mijn autocorrect maakte er in eerste instantie smerige van – gelukkig zag ik dat net op tijd) met op de huid gebakken zalm is hier in huis favoriet en keert regelmatig terug op het menu. 

Dinsdag – Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus

gado gado

Op dinsdag eten we even geen vlees of vis, maar lekker vegetarisch. Deze Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus is een heerlijk gerecht met verse, knapperige groenten en een heerlijke pindasaus. 

 

Woensdag – Dronken kip

Vandaag wordt het prachtig weer dus steken we de bbq aan en maken we deze heerlijke dronken kip. Dit kan natuurlijk ook prima in de oven wanneer je, net als ik, geen bbq hebt. De karkassen bewaar ik om de volgende dag soep van te maken. 

Donderdag – Kippensoep met heel veel groene groente

kippensoep

Hmmm! Deze kippensoep is 1 kommetje gezondheid want hij zit vol verse groene groenten zoals brocolli, bleekselderij en prei. Zo kom jij wel aan je portie groenten! 

Vrijdag – Frisse aardappelsalade met sojabonen en burrata

aardappelsalade

De werkweek sluiten we af met deze heerlijke aardappelsalade met augurk, een fijngesneden sjalot, soja boontjes en burrata. En een zachtgekookt eitje natuurlijk! We hebben genoeg vlees gegeten deze week 🙂 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.