Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 37

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Bolognesesaus

Het is altijd een goed idee om een pan verse bolognese saus te maken. Heerlijk als basis voor een lasagne, maar ook heerlijk met alleen spaghetti. Ik maak altijd extra veel zodat ik een deel kan invriezen.

Dinsdag – Rucola stamppot

rucola stamppot
Het is nog net geen tijd voor de winterse stamppotjes, dus daarom kies ik voor een nog enigszins zomerse variant. Je kunt de rucola ook prima vervangen door bijvoorbeeld verse spinazie. Ook heel erg lekker!

Woensdag – Geroosterde tomatensoep

geroosterde tomatensoep
Hoewel ik alweer zin krijg in een grote pan erwtensoep zijn de tomaten op dit moment nog steeds goed verkrijgbaar. En aangezien de tomaten uit het seizoen de lekkerste zijn maak ik nog 1 keer deze heerlijke geroosterde tomatensoep met een pesto van Parmezaanse kaas, geroosterde pijnboompitten, tijm en zongedroogde tomaten. Yum!

Donderdag – Quiche met zalm

quiche met zalm
Een quiche is altijd een goed idee, en zeker deze quiche met zalm, groet asperges en doperwtjes. De quiche schuif je zo de oven in.

Vrijdag – Aziatische noodles met heel veel groenten

noodles
Van dit soort gerechten word ik keer op keer weer intens blij. Super eenvoudig, smaakvol, budgetproof en ook nog eens snel klaar. Wat wil je nog meer op een doordeweekse avond?

Zaterdag – Stoute stoof met pruimen en stout bier

stoute stoof
En ook hier word ik weer intens blij van. Het is weer tijd voor stoofpotjes. Ik vind het heerlijk om op een druiligere zaterdagmiddag in de keuken te staan om de voorbereidingen te treffen voor het avondeten. Het hele huis gaat zo lekker ruiken wanneer je dit gerecht op laag vuur op hebt staan.

Zondag – Bananen muffins

bananen muffins
Zondag is bakdag! En vandaag bakken wij deze overheerlijke bananenmuffins die het trouwens ook heel erg goed doen als traktatie op school!

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

One thought on “Weekmenu 37

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *