Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 12

Op Facebook vroeg ik van de week wanneer jullie je weekboodschappen deden. Van de 120 stemmen blijkt het meerendeel (75 personen) in het weekend boodschappen te doen. En dan is het natuurlijk een beetje onhandig dat ik mijn weekmenu op zondagavond pas deel. En voor de mensen die aan het begin van de week de weekboodschappen doen maakt het natuurlijk helemaal niets uit.

Dus vanaf deze week ga ik mijn weekmenu op vrijdagavond met jullie delen in plaats van de zondag. En ergens vind ik dat ook een stuk logischer en stiekem ook prettiger. Zo hoef ik in het weekend niet meer een weekmenu te bedenken en houd ik tijd over voor mezelf.

Maandag – Paella

paella
Toen ik dit recept op mijn blog deelde schoten mijn statistieken de lucht in. Niet heel gek hoor, want van een pan paella wordt je gewoon super blij. Deze variant is lekker simpel en smaakt heerlijk.

Dinsdag – Zoete aardappel currysoepK

Zoete aardappel currysoep
Met dit koude en gure weer is een kop dampende soep altijd lekker. Deze soep van zoete aardappel en curry kruiden is volledig vegetarisch en geeft je een warm gevoel van binnen.

Woensdag – FSnijbonen ovenschotel

snijbonen ovenschotel
Deze ovenschotel wordt ook super goed bekeken en is bij meerdere van jullie goed in de smaak gevallen. Ook hier in huis blijft hij favoriet.

Donderdag –Easy risotto met erwtjes en courgette

risotto
Risotto van parelgort is net even anders dan risotto van risottorijst. Het voordeel is dat je alle ingredienten in 1 keer kunt toevoegen en dus niet de hele tijd achter het fornuis hoeft te staan.

Vrijdag – Aziatische noodles met heel veel groenten

noodles
Voor deze vrijdag kies ik voor deze mega snelle noodles met heel veel groenten. Een ideaal recept om restjes groenten op te maken.

Zaterdag – Jerk kip met mango rijstsalade

Jerk kip
Het lekkere weer laat nog even op zich wachten, dus dan haal ik de zomer maar in huis met deze heerlijke zomerse rijstsalade met mango en jerk kip.

Zondag – Hartige bladerdeeg flappen met pittig gehakt

Hartige bladerdeeg flappen met pittig gehakt
Op zondag snacken we met deze hartige bladerdeeg flappen met een pittig gehakt mengsel. Je kunt hiermee natuurlijk eindeloos variëren. Zo kun je het gehakt ook vervangen door tonijn of kip.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.