Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 15

Het afgelopen weekend had ik wat moeite om mijn website te benaderen om het weekmenu live te zetten. Ik werd een beetje gefrustreerd van dus heb de laptop dichtgeklapt en ben gaan genieten van het mooie weer. Gisteren hebben we heerlijk in het zonnetje ontbeten en een stukje gewandeld. Fijn begin van de zondag. Hebben jullie een fijn weekend gehad?

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Spaanse paella

paella
Maandag belooft het nog mooi weer te worden. Ik ga voor deze Spaanse paella met zeevruchten, kip en chorizo. Gelijk een mooi excuus om even op de fiets te springen voor een bezoekje naar de visboer en van de zon te genieten.

Dinsdag – Shakshuka met hummus

Shakshuka
Shakshuka is een Arabisch gerecht wat bestaat uit een pittige saus van tomaten en chilipepers waar eieren in worden gepocheerd. Ik eet er lekker Turks brood bij met zelfgemaakte hummus.

Woensdag – Miso soep

miso soep
Ik ben namelijk dol op soep en dit soepje is heerlijk licht, stilt de hartige trek en zit vaak vol gezonde voedingsstoffen. Miso is een, op natuurlijke wijze, gefermenteerd mengsel van sojabonen, zout en koji en heeft die unieke umami smaak.

Donderdag –Salade met gerookte geitenkaas en kip

salade met gerookte geitenkaas en kip
Mijn variatie op de caesar salade is met deze heerlijke gerookte geitenkaas van Booij Kaasmakers. Uiteraard met kip, frisse sla en de heerlijke dressing maakt deze salade helemaal af.

Vrijdag – Risotto van biet en mozzarella

bieten risotto
Deze risotto met Blije Bietjes is een toppertje. Ik vind het heerlijk om de risotto te combineren met mozzarella en pittige rucola.

Zaterdag – KGehaktbrood

gehaktbrood
Zaterdag eet we dit heerlijke gehaktbrood wat ik aflak ik met een saus van ketchup, bruine suiker en rode wijnazijn. Dit geeft het gehaktbrood een smaakvol en krokant korstje. Ik hou het verder simpel en serveer er een simpele Franse salade bij met een zelfgemaakte vinaigrette van olijfolie, mosterd en azijn. 

Zondag – Zelfgemaakte granola in een handomdraai

zelfgemaakte granola
Ik ontbijt graag met een schaaltje kwark met mijn zelfgemaakte granola en wat vers fruit. Mijn voorraad is weer bijna op, dus aankomende zondag maak ik weer een nieuwe voorraad.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.