Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 28

Mocht je op zoek zijn naar inspiratie voor in de keuken of ben je alvast bezig met je boodschappenlijstje, bekijk dan eerst even mijn weekmenu. Iedere vrijdag post ik een gevarieerd weekmenu met verschillende lekkere recepten. De ene dag vegetarisch, de andere dag vlees of vis, en in het weekend vaak wat uitgebreide maaltijden omdat je dan meer tijd hebt om in de keuken te staan.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Parelcouscous met gegrilde groenten

Parelcouscous met gegrilde groenten
Deze parelcouscous met gegrilde groenten is zo gemaakt en erg smaakvol. Heb je nog restjes groenten in de koelkast liggen? Rooster deze dan in de oven en voeg deze toe aan deze heerlijke salade.

Dinsdag – Risotto van biet en mozzarella

bieten risotto
Dat ik dol ben op bietjes is geen geheim. Ook ben ik enorm fan van risotto, dus dit recept mag uiteraard niet ontbreken. Heerlijk met verse mozzarella en wat rucola.

Woensdag – Mexicaanse mais soep

Mexicaanse mais soep
Een lekker soepje op de woensdag mag niet ontbreken. Deze week deze Mexicaanse mailsoep die ik op smaak breng met komijn en koriander. Wat rode peper en bosui als topping en smullen maar.

Donderdag – Lauw warme salade met oesterzwam, groene asperges, witlof en blauwe kaas

salade van oesterzwam
Deze lauwwarme salade maakte ik in opdracht van Rotterzwam. Zij kweken oesterzwammen op koffiedik van Rotterdamse horeca. Een geweldig concept! Van de oesterzwammen maakte ik deze salade met witlof, groene asperges en blauwe kaas. Yum!

Vrijdag – Groenteburgers

groenteburger
Een burger is op zijn tijd hartstikke lekker. Met deze zelfgemaakte groenteburgers heb je achteraf echt geen schuldgevoel. Lekker met wat verse frietjes en een salade.

Zaterdag – Zomerse salade met mango en vegetarische speckblokjes

Zomerse salade met mango
Deze salade is een en al zomer op je bord! Ik maakte deze salade voorheen altijd met uitgebakken spekreepjes, tot ik de vegetarische variant leerde kennen. Die doen het ook heel erg goed in deze salade. Versgebakken stokbroodje erbij, wijntje… Enjoy!

Zondag – Compote van rabarber en aardbei

compote
Deze compote van rabarber, aardbeien, sinaasappelsap en kaneel doet het erg goed als ontbijtje. Maak maar lekker veel, want voor je het weet is je voorraad compote weer op.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.