Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 4

Het is zondagavond! Tijd voor weer een nieuw weekmenu. Genieten jullie ook zo van dit prachtige winterse weer? Wat scheelt het toch veel als de zon lekker schijnt. De wereld ziet er dan meteen mooier uit. Mensen lopen buiten met een lach op hun gezicht rond, zo fijn! Mijn weekend verliep wat anders dan gepland. Zaterdagavond zou mijn nicht met haar man en dochtertje komen eten, maar mijn vriend werd op de dag zelf steeds zieker en zieker. Helaas hebben we moeten besluiten om het diner af te zeggen. Zonde, want ik had de hele ochtend al in de keuken gestaan en heel erg veel eten in huis. Gelukkig heb ik mijn ouders en zus er blij mee kunnen maken. 

Maandag –Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca

Maandag eten we deze pasta puttanesca. Een heerlijke spaghetti met een saus van tomaten, zwarte olijven en lekker veel kaas. Een heerlijk en simpel vegetarisch gerecht. 

Dinsdag – Quiche met broccolli

quiche met broccoli

Het maken van een quiche is een fluitje van een cent en ideaal om restjes groente op te maken uit de koelkast. Deze quiche maakte ik met broccoli, hamreepjes en prei. Makkelijk en ook nog eens budget want je kunt hier met z’n tweeën makkelijk 2 dagen eten. 

Woensdag – Marokkaanse harira soep

harira soep

Deze soep blijft een favoriet hier in huis. Deze rijkgevulde soep wordt veel gegeten tijdens de Ramadan, maar is ook de rest van het jaar heerlijk om op tafel te zetten. 

Donderdag –Vega zigeuner zuurkoolschotel

Vegetarische zigeuner zuurkoolschotel

Zuurkool, ik kan er geen genoeg van krijgen. Ik vind het rauw ook al heerlijk en hoe zuurder hoe beter. Dat geldt niet voor iedereen, dus je kunt de zuurkool ook altijd even afspoelen onder koud water voordat je er mee aan de slag gaat. Deze vegetarische ovenschotel is heerlijk en warmt je tijdens deze koude dagen goed op. 

Vrijdag –Plaatpizza met tonijn – 30 minuten gerecht

plaatpizza met tonijn

Het maken van een plaatpizza vind ik altijd een heerlijke bezigheid. Met allerlei lekkers uit de koelkast en keukenkastjes varieer ik er iedere keer weer op los. Deze keer werd het een pizza met tonijn, gemarineerde artisjokken, rode ui en natuurlijk een zelfgemaakte tomatensaus. Yum! 

Zaterdag – Gado Gado met zelfgemaakte pindasaus

gado gado

Moeite om dagelijks aan je portie groenten te komen? Maak dan deze gado gado eens, dan heb je direct je vitamientjes voor de gehele dag binnen. Lekker met rijst, een gekookt eitje, gebakken uitjes en natuurlijk pindasaus! 

Zondag – Pudding van frambozen

pudding

Zondag wordt er niet gekookt, maar halen we iets lekkers in de buurt. Als toetje eten we deze frambozen pudding. Ik ben dol op pudding en het doet mij denken aan vroeger. Mijn oma kon altijd heerlijke pudding maken. Nostalgie! 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.