Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 6

Hoe is jullie weekend geweest? Die van mij is werkelijk waar omgevlogen. Gisteravond moest ik werken en kwam ik pas tegen 12en thuis. Ik was intens moe en ben direct in bed gedoken. Heerlijk geslapen en ik werd om 08:45 voor de wekker wakker. Het zonnetje scheen en dat gaf mij direct super veel energie. Ik heb vandaag het hele huis van onder tot boven schoongemaakt, de weekboodschappen gedaan en gekookt. Wat een heerlijk productief dagje was dit!

Vanaf volgende week start ik met een nieuwe rubriek; budget koken. Toen ik mijn administratie ging doen schrok ik nogal van de maandelijkse kosten die hier aan boodschappen worden gedaan. Ik heb 400 euro per maand gebudgetteerd, maar ik ga hier toch heel vaak overheen. Dus het werd hoognodig tijd om weer eens op de centjes te gaan letten. En hier ga ik maandelijks een blog over schrijven. Mijn budget per week gaat van 100 euro naar 70 euro, zo bespaar ik per maand al gauw 120 euro. Ik laat je zien wat mijn weekmenu wordt, ik deel de recepten en uiteraard de kosten. 

De voorbereidingen voor volgende week zijn getroffen. Van de 70 euro die ik aan budget had heb ik 49,70 uitgegeven bij de Albert Heijn. Dan blijft er nog 20 euro over voor “nood-aankopen”. Wat daar van over blijft gaat in een potje. 

Mijn idee is om iedere keer een andere supermarkt te selecteren. Vandaag deed ik boodschappen bij de AH, en volgende week ga ik bij de Lidl op bezoek. Ook wil ik nog een keer boodschappen doen op de manier zoals ik het altijd doe; bij de lokale ondernemers hier uit de buurt. Ik ben erg benieuwd naar de resulaten. Volg je mij de komende periode? 

Voor nu nog even een “normaal” weekmenu. Vanaf volgende week vind je een budget weekmenu op Blije Bietjes 🙂 

Maandag – Pizzawrap met blauwe kaas

pizzawrapDeze pizzawraps met tomatensaus, blauwe kaas en spinazie vind ik echt een ware traktatie. Ik kan er zeker wel 3 van op. Doordat ik wraps gebruik zijn deze pizzawraps binnen no time klaar. Als je niet zo fan bent van blauwe kaas dan kies je een kaas die je wel lekker vindt. 

Dinsdag –Paprikaroomsoep

paprikaroomsoepDeze zoete paprikasoep gaat er hier altijd wel in. Ik combineer deze soep met een stokbroodje uit de oven en de zelfgemaakte kruidenboter met zongedroogde tomaten. Yummy! 

Woensdag –Surinaamse bami

Surinaamse bamiDeze Surinaamse bami maak je met…. SPAGHETTI! Dat klinkt je misschien een beetje vreemd in de oren, maar eigenlijk is het niet zo gek. De bami heeft zo veel meer structuur. De Surinaamse kruiden geven deze bami enorm veel smaak. 

Donderdag – Rode kool met appelstroop

Dit blijft toch een mooi plaatje, vind je niet? We kennen de variant met appeltjes inmiddels wel, daarom ging ik aan de slag met appelstroop. De appelstroop geeft de rode kool een intense maak en ik eet het graag met een gekookt aardappeltje en een smeuïg gehaktballetje.

Vrijdag – Kabeljauw met erwtjes

kerst hoofdHet weekend staat voor de deur! Ik kijk er nu al naar uit. Op deze vrijdag maak ik deze heerlijke kabeljauw klaar met een puree van erwtjes en Parmezaanse kaas. Ook rooster ik wat bosuitjes op de grill. Je kunt hiervoor in de plaats natuurlijk ook prei smoren in wat roomboter en bouillon. Dat past hier ook heel erg goed bij. 

Zaterdag – Mexicaans stoofvlees Birria de Res

Op zaterdag is er voldoende tijd om een heerlijk stoofgerecht klaar te maken. Deze week kies ik voor een Mexicaans tintje en maak ik deze Birria de Res met het vlees van dubbeldoelkoeien. Benieuwd wat dat precies zijn? Klik dan even op de link hierboven. Dit stoofvlees serveer ik in warme wraps met wat zure room. 

Zondag –Kip snacks

Kip bitesOp zondag mogen we hier in huis zondigen. Voor deze week kies ik ervoor om deze kip snacks klaar te maken. Die serveer ik rond een uurtje of vijf, wanneer we een borreltje drinken. Daarna eten we de leftovers van de paprikaroomsoep die ik eerder deze week maakte. 


Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes.

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.