Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 8

Afgelopen week deelde ik mijn allereerste budget weekmenu. Wat onwijs leuk om te zien dat jullie hier zo massaal naar hebben gekeken! Blijkbaar vinden velen van jullie het belangrijk om betaalbaar en toch lekker te koken. En als daar dan ook nog geen pakje en zakje aan te pas komt is het helemaal dikke pret.

Elke dag koken voor nog geen 3 euro per persoon moeilijk? Nee hoor.. Niet als je oplet en goed op de aanbiedingen let voordat je je weekmenu gaat maken. Dat scheelt al heel veel. Ook het beperken van vlees scheelt je flink in de portemonnee. Wat voor mij nog meer hielp was in 1 keer al mijn weekboodschappen te doen in plaats van iedere dag. Voor verse groenten moet je na een paar dagen weer even naar de winkel, maar als je het daarbij laat dan scheelt dit heel erg veel extra en vaak onnodige boodschappen.

Ik had mezelf op een budget van 70 euro per week gezet en heb deze week 57,30 uitgegeven. Een hele prestatie, want ik gaf minstens het dubbele per week uit 🙂

Vanaf nu vind je iedere maand een budgetweekmenu op Blije Bietjes! Nu gauw door naar het weekmenu en dan lekker op de bank ploffen met een kop thee en De Luizenmoeder.

Maandag – Pittige kip met ananas

pittige kip met ananas
Ik houd eigenlijk helemaal niet van fruit in mijn avondeten, maar dit gerecht is echt een geniale combinatie. Meegemomen uit mijn ouderlijk huis.

Dinsdag – Zoete aardappel currysoep

Zoete aardappel currysoep
Deze soep is een en al comfortfood in een kommetje wat mij betreft. Nog wat koriander en creme fraiche in huis? Pimp dit soepje dan met een lepel creme fraiche en wat koriander.

Woensdag – Frisse aardappelsalade met sojabonen en burrata

aardappelsalade
Nu het buiten wel lente lijkt krijg ik meteen zin in ander eten. Zoals een heerlijke maaltijdsalade zoals deze frisse aardappelsalade met burrata en boontjes.

Donderdag –Aziatische noodles met heel veel groenten

noodles
Dit recept maakte ik twee weken geleden klaar voor de budgetweek en viel zo goed in smaak dat ik hem deze week weer op tafel zet.

Vrijdag – Easy risotto met erwtjes en courgette

risotto
Ik was deze risotto van parelgort een beetje vergeten. Hoog tijd dus om dit heerlijke en eenvoudige recept weer eens klaar te maken.

Zaterdag – Plaatpizza met tonijn

plaatpizza met tonijn
Op zaterdag ga ik voor quality time buiten de keuken. Heerlijk van het mooie weer genieten, een stukje wandelen of lekker buiten de deur lunchen. ‘s Avonds maak ik deze super snelle plaatpizza klaar.

Zondag – Aardappeltaartjes

Een lekkere simpele salade, een gebakken biefstukje en deze aardappeltaartjes met emmentaler en rozemarijn is precies wat ik graag eet op een zondagavond.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.