Blije Bietjes

Het inspiratie platform voor eerlijk en lekker eten

Weekmenu 14

Twee weken geleden heb ik besloten om het weekmenu in plaats van zondagavond op vrijdagavond te posten. Dat bleek een schot in de roos want mijn statistieken verdubbelde zich in 1 keer. Wow! Ook geniet ik iedere keer weer van jullie lieve berichtjes wanneer jullie een recept van mij hebben gemaakt. Dankjewel daarvoor!

Dit weekend staat er een leuk weekend op de planning. Morgen ga ik de allereerste Nederlandse asperges ophalen bij de boer in Brabant. Ik verheug me er nu al op om met het witte goud aan de slag te gaan in de keuken. Binnenkort kun je dus een aantal heerlijke gerechten op mijn blog verwachten.

Voor deze week staat er weer een heerlijk weekmenu voor jullie klaar. Met welk gerecht ga jij aan de slag?

Maandag – Pasta Puttanesca

Pasta Puttanesca
Vorige week liet ik al weten dat ik te weinig een pasta gerecht op tafel zet. Op de een of andere manier heb ik er nooit echt trek in, terwijl als het voor mijn neus staat dan smaakt het me altijd meer dan prima. Dus tijd om wat meer pasta op mijn bord te toveren. Deze maandag maak ik deze vegetarische variant.

Dinsdag – Friese zomerse sla stamppot

stamppot
Hoewel de zomer nog niet is begonnen heb ik al een paar dagen zin in dit super eenvoudige, maar oh zo lekkere stamppot met sla en uitgebakken spekjes.

Woensdag – Paprikaroomsoep

paprikaroomsoep
Woensdag is soepdag en zoals jullie inmiddels wel van mij weten staat dit minimaal 1 keer per week bij mij thuis op het menu. Soep is namelijk een goedkoop, simpel en gezonde maaltijd. Ik eet er altijd graag een stokbroodje uit de oven bij en verschillende smeersels en kaasjes. Genieten!

Donderdag –Lente salade

salade
Ik kwam erachter dat ik inmiddels al meer dan 400 recepten op Blije Bietjes heb geplaatst. Niet normaal veel toch? Deze heerlijke salade met gerookte zalm, boontjes, krieltjes en een fantastisch gepocheerd eitje as ik dus helemaal vergeten.

Vrijdag – Groenteburgers

groenteburger
Ik heb soms zoveel zin in patatjes, maar al die vette snacks weerhouden mij er van om dit wekelijks te halen. In plaats van een frikandel of kroket maak ik vandaag zelf mijn groenteburgers. Terwijl ik die warm houd in de oven race ik snel even op en neer om patatjes te halen.

Zaterdag – Kabeljauw met erwtjes

kerst hoofd
Ik eet te weinig vis. Herkennen jullie dit ook? En dat terwijl er bij mij om de hoek een super goede visboer zit. Ook daar moet dus verandering in komen. Ik dacht ineens aan deze kabeljauw met beurre noisette met een puree van erwtjes en Parmezaanse kaas. Yum!

Zondag – Turkse pide broodjes met pittig gehaktmengsel

turkse pide
Zondag is bakdag! Ik houd zelf niet van het bakken van taarten of andere zoete dingen, maar het bakken van brood vind ik dan weer fantastisch. Ik maak vandaag deze Turkse pide broodjes die ik vul met een pittig gehaktmengsel.

Wil je op de hoogte blijven? Volg Blije Bietjes dan op Instagram of Facebook. Op Instagram (@Blije Bietjes) post ik niet alleen mijn recepten, maar ook persoonlijke updates! Een kijkje in het leven en de keuken van Blije Bietjes. 

Ga je aan de slag met een recept van mijn blog? Ik vind het super tof als je mij dit laat weten. Dit kan je doen door de hashtag #blijebietjes te gebruiken. Word ik heel blij van  🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.